Prihaja poletje “paradižnikovih deklet”!

29. maj 2023

Prihaja poletje “paradižnikovih deklet”!

29. maj 2023
Foto: Instagram @sincerelyjules

Barbiecore, ballet-core, mermaid-core … TikTok je poln specifičnih estetik. 

To poletje bosta zagotovo najbolj priljubljena Barbiecore (koncept je precej enostaven: vse v roza barvi) in “tomato girl”, torej v prevodu “paradižnikovo dekle”. Za kakšen koncept gre?

Izvor izraza tomato girl je težko določiti, toda med najbolj priljubljenimi videi na to temo je zagotovo spodnji video, ki prikazuje lanene obleke, zelene ploščice in čudovite rdeče paradižnike. Čeprav je samo ime precej novo, pa se je ta estetika “kuhala” že nekaj poletij. Vanjo bi lahko uvrstili film Pokliči me po svojem imenu in navdušenje nad aperol spritzem

@bemusedbeanie 🍅 #tomatoes #tomato #tomatogirls #tomatogirls🍅🍅 #somethingstupid #somethingstupidlikeiloveyou #franksinatra #pinterestdump #slideshow #vintage #pinterestaesthetic #inspogirls #pinterestgirl #aesthetic #inspiration #inspo #dailyinspoforyou #pinterestinspo #summer #vintagefinds #pinterest #red #orange #tomatos #fruitgirlsummer #fruitgirls #whatfruitareyou #pinterestaesthetic #Aesthetic #pinterestinspo #pinterestdump #pinterest #inspo #pinterestinspired #inspiration #dailyinspoforyou #inspogirls #fruitgirlsummer #sufjanstevens #sufjanstevenssummer #europeansummer #summer2023 #summervibes #summe #summer2023loading #artgallery ♬ Somethin' Stupid – Frank Sinatra & Nancy Sinatra

Paradižnikovo dekle obožuje plavanje v morju in njen stil je drugačen, malo staromoden. Njeni lasje so zaradi morske vode in sonca skodrani ali valoviti. Nekateri ta stil opisujejo kot minimalističen in preprost, paradižnikovega dekleta ne zanimajo plasti mejkapa, temveč je povsem naravno (ali pa vsaj izgleda naravno) in uživa v naravi. 

Oblečena je v lanene obleke in srajčke, krila z volančki in modne dodatke v rdeči ali rjavi barvi. Gre za poletno garderobo, ki ji pozimi doda jakne iz semiša in rjave škornje, njene najljubše barve pa so bela, bledo rumena, paradižnikovo rdeča, lovsko zelena ter vsi odtenki rjave in zlate. 

@marquee_mpls Tomato girls & summertime 😌🫶 #marquee #apartments #minneapolis #trends #tomatogirls #aesthetic #pinterest ♬ Texas Sun – Khruangbin & Leon Bridges

Njen hobi je branje romanov, izdanih v začetku prejšnjega stoletja, posluša nasvete svoje babice glede uporabe zelišč in seveda je sveže paradižnike z malo soli in olivnega olja. Paradižnikovo dekle ima rado vse, kar je oldschool – namesto pametne ure bo nosila vintage uro. 

Za modne inspiracije si poglejte Sophio Loren in Monico Belluci. Sezite po majicah z rokavi in oprijetim bodijem, krila naj objamejo vaše boke, toda na spodnjem robu naj bodo nabrana. Če imate raje hlače, izberite bermuda kratke hlače ali pa hlače, ki so pri gležnjih širše. Ne bojte se oblačil in modnih dodatkov s potiskom rož, paradižnika ali drugega sadja in zelenjave.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close