Prijateljica jo je izdala in ji prevzela fanta: “To je najboljše, kar se mi je zgodilo v življenju.”

Čista resnica je, da te tisto, kar te ne ubije, naredi močnejšega. Postaneš nova oseba, boljši človek.

To je zgodba o ljubezenskem trikotniku, ki ni imel srečnega konca. Ena od bralk nam je zaupala svojo bolečo izkušnjo v ljubezni in kako jo je prav ta lekcija izučila za vse čase.

»Vedno sem bila nekako odvisna od določenega tipa ljudi. Moja nekoč najboljša prijateljica, ki je danes samo še spomin, je bila ena od teh. Bila je moja ženska duša dvojčica. S Tamaro sva se poznali še iz osnovne šole,« začenja svojo zgodbo Petra.

»Tami je vedela vse o meni in jaz vse o njej. Bila sem prepričana, da je to prijateljstvo, ki ga ne more nič zrušiti. Skupaj sva dali skozi prav vse. Zanjo bi dala roko v ogenj. Na koncu faksa sem spoznala Zorana z Reke, ki je prišel študirat v Zagreb. Iz dneva v dan sem se bolj zaljubljala vanj – ni bil prav posebno čeden, bil pa je duhovit, zanimiv, malce skrivnosten in vznemirljiv. V sebi je imel nekaj, čemur se ni dalo upreti.

Poskušala sem, da ne bi zapostavljala Tamare, ki takrat ni imela resne zveze, zato sva jo z Zoranom večkrat povabila, da je šla z nama na kavo, v kino, celo na morje. Bili smo dober trio, če zdaj pomislim, kar predober …

Prevara pred vrati

Tami je pogosto tarnala, da nikjer ne more najti resnega fanta. Zoran jo je predstavljal kolegom, vendar se z nikomer ni ujela. Čez čas se je zgodilo, da je težave začela razlagati samo še Zoranu, osebno ali po telefonu. Kot pravi kavalir jo je potrpežljivo poslušal in tolažil ter ji svetoval po najboljših močeh.

Nekega dne mi je dejal, da sta šla na kavo. Sama. V meni je nekaj zatrepetalo. Otresla sem se občutka nelagodja in si prigovarjala, da ni nič. Zoran ljubi mene, Tami je moja najboljša prijateljica … Ne bodi paranoična, ni razloga za skrb. Tamara se je vse bolj odmikala, vse redkeje se je javljala in komaj kaj sva se še videli. Začutila sem tudi, da se z Zoranom nekaj dogaja, toda na vsa vprašanja je odgovarjal, da postajam panična in vse samo domišljam.

Moč ženske intuicije

Pregovorna ženska intuicija pa mi ni dala miru. Pravijo, da tam, kjer je dim, je po navadi tudi ogenj. Naredila sem nekaj, za kar sem do tedaj menila, da počno samo čustvene pacientke in kandidatke za psihiatra: začela sem ga zasledovati. Nekega vikenda je Zoran dejal, da gre na kavo, bojda s prijateljem, kot je zatrdil. Usedla sem se v očetov avto in mu sledila. Potem pa – šok. Zoran je bil že v lokalu, nekaj minut zatem je vstopila ona, Tamara. V trenutku mi je vse postalo jasno.

Padec v črno luknjo

O tem, kaj vse je sledilo, ne želim govoriti, dejstvo pa je, da sta Zoran in Tamara postala par. Sporočiti želim, kako sem se takrat počutila in kaj sem se naučila iz te bridke izkušnje. Onadva sama po sebi nista več pomembna. Zame je bil to konec sveta, tako črnih dni nisem doživela nikoli prej in nikoli kasneje. Do ničesar več mi ni bilo.

Izogibala sem se vsem krajem, kjer bi ju lahko srečala. Čutila sem, kot da mi je nekdo vzel tla pod nogami. Bi lahko sploh doživela večje izdajstvo? Prijateljice so me tolažile, a vse besede in nasveti so bili zaman. Potem pa sem nekega dne preprosto doživela razsvetljenje. Nista me vredna, ne on ne ona. »Zaslužiš si boljše, kot je bilo to. Nikoli ne dopusti, da si odvisna od drugih ljudi, ne smejo ti usmerjati življenja.« To so bile besede moje mame, ki pa sem jih zdaj zares razumela.

Sebe daj na prvo mesto

Rezultat te izkušnje je, da sem postala nova oseba. Čista resnica je, da te tisto, kar te ne ubije, naredi močnejšega. Postaneš boljši človek. Tak, kot si vedno želel postati – to vem iz svoje izkušnje, za kakršno si nikoli nisem predstavljala, da jo bom morala doživeti. Zdaj znam biti sama in uživati v svoji družbi. Take lekcije te naučijo, da se bolje spoznaš in se postaviš na prvo mesto v svojem življenju. Sčasoma je tudi bolečina otopela. Namesto tega čutim mir, uživam v svojem življenju, v katerem ne potrebujem več drame.

Predvsem pa sem se rešila odvisnosti od odnosov – nisem več odvisna od tujega mnenja, od razpoloženja in dejanj drugih ljudi. Zato bom vedno hvaležna za lekcijo, ki sta mi jo dala nekdanji fant in nekdanja najboljša prijateljica. Osvobodila sem se strahov in zaživela na novo, spremenjena, močnejša in neodvisna.«

Foto: iDream, YouTube, LifeHack, Relationship Coach

New Report

Close