Priljubljen modni fotograf razkriva najbolj fotogenične kotičke naše prestolnice

18. julij 2019

S Tiborjem Golobom o tem, kaj je pomembno za dobro modno fotografijo in Instagram objavo.

Vam je uspelo ujeti poseben trenutek in bi želeli preveriti, kaj o njem menijo profesionalni fotografi? Tekmovanje Huawei Infocus, ki poteka v državah regije CEE & Nordic v šestih kategorijah, petih fotografskih: Strast, Obrazi, Hojla, življenje!, Storyboard, Korak dlje in eni video kategoriji Življenje sedaj, je odlična priložnost, da preverite svoje fotografske veščine in pokažete svoj talent svetu.

Fotografiranje je mnogo bolj prilagodljivo in posameznik lahko po zaslugi pametnega telefona v vsakem trenutku postane fotograf. To skozi foto delavnice in svoje visoko izpopolnjene fotografije na Instagramu dokazuje tudi priznani modni fotograf Tibor Golob, ki je že skozi en sprehod po centru Ljubljane s svojim Huawei P30 Pro ustvaril niz čudovitih fotografij in skozi njih razkril nekaj zares fotogeničnih kotičkov naše prestolnice.

Zmajski most

Most, ki ga je oblikoval arhitekt Jurij Zaninović, velja za enega najlepših primerov secesijske arhitekture mostov na svetu in je kot zaščiten tehniški spomenik turistična znamenitost mesta Ljubljane. Ne preseneča, da ga kot ozadje za fotografiranje najlepših Instagram fotografij s svojim pametnim telefonom Huawei P30 Pro rad uporabi tudi modni in lifestyle fotograf Tibor Golob.

Tromostovje

Kompleks treh mostov v Ljubljani, ki prečkajo Ljubljanico na ključni točki mesta ob zavoju reke pod grajskim gričem, je morda za domačine stičišče poti, ki jih vodijo do dela in vsakdanjih opravkov, za turiste in fotografe pa zagotovo atrakcija, vredna poziranja z letos »instagramabilnimi« milnimi mehurčki.

Robbov vodnjak

Najznamenitejši ljubljanski Vodnjak treh krajinskih rek s skulpturami iz belega marmorja je delo Francesca Robbe. Ta je zaradi dragega materiala in dolgotrajnega postopka izdelave skoraj bankrotiral, a sodobni fotografi s to umetnino v ozadju snujejo fotografije za milijon dolarjev. Da ga ujame v vsej svoji gracioznosti, se Tibor Golob najraje poslužuje fotografiranja z »Wide Angle« načinom.

Mesarski most

Most, ki povezuje ljubljansko tržnico s Petkovškovim nabrežjem, bi lahko poimenovali kar most zaljubljencev. Razobešene ključavnice z inicialkami zaljubljenih parov so zares čudovita kulisa za snovanje čudovitih fotografij, tudi zato, ker sporočajo, da gre Ljubljana v trendu z drugimi evropskimi mesti, ki se prav tako ponašajo s takšnimi mostovi. Navdih za njih je bila knjižna romanca Želim si te, avtorja Federica Moccie. Glavna junaka ključavnico s svojima imenoma zatakneta na tretjo ulično svetilko na rimskem mostu Ponte Milyio, se poljubita in ključ vržeta v reko Tibero.

Nam pa je Tibor med sprehodom zaupal še sledeče:

Specializiral si se na modo in portrete – kaj je zate najbolj fascinantno na ljudeh?

“Že od malega sem zaljubljen v lepoto. Vedno sem iskal nekaj lepega na ljudeh. V otroških letih sam nisem bil ravno priljubljen otrok, tudi debelejše postave sem bil. Zato  sem rad videl nekaj lepega v vsakem. Kar se je kasneje tudi preneslo na moje fotografije. Sem pa vedno mnenja, da če je nekdo zelo lep navznoter, se to tudi opazi na samih fotografijah. Neka posebna energija takrat žari skozi oči.”

https://www.instagram.com/p/BwWHy1IBPdf/

Kaj je ključnega pomena za dobro modno fotografijo?

“Mislim, da dober okus. Znanje kamere in raznih pravil se da hitro naučiti. Okus in tisti special touch pa moreš imeti že v sebi.”

Kako je pomembna lokacija in ozadje fotografije?

“Včasih zelo, včasih malo manj. Odvisno od ideje, ki jo imaš za fotkanje.”

Kaj je bil najboljši nasvet, ki si ga dobil?

“Ne retuširaj preveč, ha ha!”

Zaupaj nam kakšno tehnično skrivnost, ki si se jo naučil skozi leta.

“Da je zlati rez zgolj pravilo, ki ga je fino kdaj tudi kršiti.”

Fotografski aparat ali mobilni telefon – s katerim najrajši fotografiraš in zakaj?

“Sem 100% privrženec obojega. Fotografski aparat uporabljam za svoje delo, torej profesionalne fotografije. Za osebne pa imam mnogo raje svoj Huawei P30Pro. Danes je kamera na telefonih tako zelo dobra, da brez konkretnega dela dobiš že odlično fotografijo. In vse kar je potrebno, je le povleči telefon iz žepa.”

https://www.instagram.com/p/BvvfWzqHNAJ/

Bi se tudi vi radi preizkusili in menite, da bi s pomočjo svoje Huawei naprave lahko  konkurirali Tiborjevim fotografijam? Vabimo vas, da svoje veščine čisto zares preizkusite in sodelujete v Huaweievem natečaju InFocus Award 2019, na katerem je lahko vaš fotografski izdelek bogato ocenjen.

Foto: Tibor Golob, Huawei, Instagram

New Report

Close