Priljubljeni zagrebški hotel vabi na edinstven kulinarični dogodek

21. april 2023

Priljubljeni zagrebški hotel vabi na edinstven kulinarični dogodek

21. april 2023
Foto: Arhiv hotela Esplanade

Hotel Esplanade bo gostil edinstven kulinarični dogodek z Michelinovo zvezdico, ekskluzivno gala večerjo s priznanim chefom ene najprestižnejših restavracij v Evropi.

Zagrebški hotel Esplanade bo 26. aprila v restavraciji Zinfandel’s gostil nepozabno večerjo, pod katero se bo podpisal priznani kuharski mojster Oldřich Sahajdák, chef ene najprestižnejših restavracij v srcu Prage, La Degustation Bohême Bourgeoise.

La Degustation Bohême Bourgeoise se lahko pohvali s številnimi kulinaričnimi priznanji in s tem, da že več kot desetletje nosi prestižno Michelinovo zvezdico.

Chef Oldřich Sahajdák je v svoji karieri delal v prestižnih restavracijah na Novi Zelandiji, v ZDA, Italiji in na Portugalskem, danes pa je na čelu ene najbolj znanih restavracij v Pragi, s svojo ekipo pa redno obiskuje znane restavracije po Evropi in Aziji.

Oldřich Sahajdák (Foto: Arhiv hotela Esplanade)

Pethodna večerja s spremljavo čeških vin in piv

Sahajdák v Zagreb prihaja s celotno ekipo kreativnih chefov, ki bodo skupaj z Ano Grgić Tomić, prvo damo Esplanadine kuhinje in ‘chefico leta 2022’ po izboru Gault & Millau, pripravili ekskluzivno gurmansko večerjo.

Edinstven kulinarični dogodek se bo odvijal v restavraciji Zinfandel’s v sredo 26. aprila s pričetkom ob 20. uri.

Tatarski biftek
Lešnikova karamela
Foto: Arhiv hotela Esplanade
Foto: Arhiv hotela Esplanade

Gostje gala večerje bodo uživali v unikatni pojedini s petimi hodi chefa Sahajdáka, ki se bo začela s pozdravi iz kuhinje, sledile bodo Sahajdákove avtorske jedi in nekaj novosti, v katere je vnesel pridih češke kulinarike. Na krožniku se bodo tako med drugim znašli tartufi, ocvirki in raca, ki jih bo dopolnjeval nabor izbranih vin in piv, ki bodo za to priložnost prispela iz Češke. Ste denimo že kdaj poskusili temno pivo z medom in lešniki?

Cena večerje, ki jo bo režiral virtuozni kuhar Oldřich Sahajdák, je 195 evrov na osebo.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close