Princ Harry priznal: “Želim si očeta in brata nazaj”

03. januar 2023

Princ Harry priznal: “Želim si očeta in brata nazaj”

03. januar 2023
Foto: Profimedia

Britanski princ Harry je začel s promocijo nove knjige Spare, kar seveda pomeni še več intervjujev in razgaljanja družinski vezi.

10. januarja bo na prodajne police knjigarn prišel težko pričakovan memoir princa Harryja z naslovom Spare – naslov se navezuje na oznako princa Harryja kot rezervo prestolonasledniku princu Williamu, hkrati pa gre za uveljavljeno izjavo, da mora vsak monarh zagotoviti “naslednika in rezervnega naslednika” oziroma “heir and a spare”.

Princ Harry tako v dneh pred izidom avtobiografije nadaljuje svoj “medijski pohod” in daje nove intervjuje, v katerih ponovno razgalja palačo, medije, očeta in brata. In to le slab mesec po izidu dokumentarne serije Harry & Meghan.

Princ Harry in Anderson Cooper. (Foto: Profimedia)

Povedal, zakaj se gre medijsko vojno proti svoji družini

Zdaj je gostoval v oddaji 60 Minutes, ki jo vodi Anderson Cooper in ki bo premierno predvajana v nedeljo zvečer. Mreža CBS je za zdaj predvajala 60-sekundni napovednik, v katerem je razvidno, da voditelj ni varčeval z vprašanji kot je denimo, zakaj se gre medijsko vojno proti svoji družini.

V napovedniku ga vpraša, če je zadeve skušal rešiti zasebno, na kar Harry odgovori: “Da, in vsakič, ko sem to poskušal urediti zasebno, so se pojavila poročanja, odtekanje informacij in podtikanje zgodb o meni in moji ženi.” Ob tem je ponovno omenil pravilo monarhije, ki se glasi: “Nikoli se ne pritožuj, nikoli ne razlagaj.

Še enkrat pa je, tako kot že v seriji Harry & Meghan, pojasnil, da palača medijem prikrito predaja svoje zgodbe, tako da “izbranim novinarjem posredujejo informacije”. Napovednik se zaključi s Harryjevimi besedami: “Molk je izdaja,” s čimer se je nanašal na palačo.

Monarhiji je “bolje,” da sta z Meghan prikazana kot “zlobneža”

V okviru promocije je Harry dal intervju tudi za britansko televizijsko mrežo ITV, ki bo prav tako predvajan v nedeljo zvečer. V njem je voditelju (in tudi prijatelju) Tomu Bradbyju povedal, da si “želi družine, ne institucije”.

S Tomom Bradbyjem … (Foto: Profimedia)

“Želim si, da bi dobil svojega očeta nazaj, rad bi dobil svojega brata nazaj.”

Ob tem pa je razkril tudi, da družina ni pokazala “najmanjše pripravljenosti na spravo,” ter da se jim zdi bolje, da sta z ženo Meghan Markle prikazana kot “zlobneža”.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close