Princ William naj bi prekinil vse stike s princem Harryjem

20. december 2022

Princ William naj bi prekinil vse stike s princem Harryjem

20. december 2022
Foto: Profimedia

Po izidu zadnjih štirih epizod serije Harry & Meghan, je princ William sporočil, da ne misli več komunicirati s svojim bratom.

Po tem, ko smo poročali, da sta princ Harry in njegova soproga Meghan Markle kljub kritikam kraljeve družine v novi seriji povabljena na kronanje kralja Karla III, je v javnost prišla novica, da Harryjev brat, princ William, do njiju ni bil tako prizanesljiv.

Prestolonaslednik naj bi se zaradi obtožb, ki jih je Harry podal v nedavnem dokumentarcu Netflixa, odločil prekiniti stike s svojim bratom, poroča eden najbolj znanih britanskih kraljevih dopisnikov.

“William prekinja vse stike,” je dejala Roya Nikkhah iz The Sunday Timesa v tvitu, ki je spremljal članek o posledicah serije Harry & Meghan, ki je bila pretekli teden v celoti objavljena na Netflixu.

Nikkhah je navedla dva neimenovana prijatelja valižanskega princa, ki trdita, da William obupava nad škodo, ki jo je povzročila serija, v kateri je Harry obtožil Williama, da je kričal nanj zaradi njegovega načrta, da leta 2020 zapusti kraljevo življenje.

Williama je obtožil tudi dogovarjanja z mediji, da bi podtaknil škodljive zgodbe o njem in Meghan, da bi odvrnil pozornost od drugih težav v družini.

Eden izmed virov je opozoril, da je bil njun odnos “nekaj časa zelo napet” in zatrdil, da William v prihodnosti ne namerava govoriti z njim. A drugi je preprosto rekel, da je “celotna stvar nora.”

Kensingtonska palača, ki zastopa Williama, je na vprašanje Insiderja zavrnila komentar. Tiskovni predstavniki Harryja in Meghan pa se še niso odzvali.

Foto: Profimedia

Harry je v dokumentarcu povedal, da je bratovo osebje z mediji izmenjevalo zgodbe o njem in Meghan, ob tem pa dejal: “Raje bi bil uničen v tisku, kot pa da bi igral to igro.”

“Videti, kako pisarna mojega brata počne isto stvar, za katero sva obljubila, da je nikoli ne bova storila drug drugemu, je bilo srce parajoče.”

Harry je v seriji objokoval svoj pokvarjeni odnos z bratom, ki ga je javnost prej imela za neomajnega. “Najbolj žalosten del tega je ta razdor med mano in bratom. On je zdaj na strani institucije, kar nekako razumem. To je njegova dediščina,” je dejal.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close