Princa povsem razdvojena: ne moreta biti niti v isti virtualni sobi

15. marec 2024

Princa povsem razdvojena: ne moreta biti niti v isti virtualni sobi

15. marec 2024
Foto: Profimedia

Princa povsem razdvojena: ne moreta biti niti v isti virtualni sobi

15. marec 2024
Foto: Profimedia

Sinoči so v Londonu podelili nagrade v spomin pokojni princesi Diani, a njena sinova nista zmogla biti hkrati v isti sobi. Čeprav se je Harry oglasil preko videoklica.

V Znanstvenem muzeju v Londonu se je sinoči odvila podelitev Diana Legacy Awards, na kateri sta se pojavila tudi njuna sinova, princa William in Harry, vendar povsem ločeno.

Medtem ko se je William dogodka udeležil v živo in imel tudi ganljiv govor, je Harry prisotne nagovoril preko videoklica in šele po tem, ko je William zapustil dvorano. Njuni predstavniki so že prej skrbno načrtovali, da se brata sploh ne bosta srečala, pa čeprav bi se videla zgolj virtualno.

William se je podelitve udeležil v živo, nato pa odšel pred Harryjevim govorom. (Foto: Profimedia)

Harry si želi “svojega brata nazaj”

Britanski mediji sicer poročajo, da naj bi se bil Harry pripravljen srečati z Williamom, češ da si želi “svojega brata nazaj” in da si želi “svoje družine in ne institucije”.

Ko so ga v enem od intervjujev vprašali, če bo morda očetova diagnoza raka pomagala, da se bo ponovno zbližal s svojo družino, je odgovoril: “Ja, sem prepričan,” pri čemer je dodal, da je bil priča podobnim učinkom pri tekmovalcih Invictus, ki so del Iger nepremagljivih (Invictus Games), katerih pobudnik je prav on.

Vendar pa naj bi princ William po pričevanju prijateljev menil, da so tovrstne Harryjeve besede neiskrene, glede na dejstvo, da je mlajši princ sam poskrbel za javni razkol z omalovaževanjem svojega brata in njegove žene Kate v številnih intervjujih in tudi v avtobiografiji, Rezerva.

Foto: Profimedia

Nagrade v spomin princesi Diani je leta 2017 ob 20. obletnici njene smrti uvedla dobrodelna organizacija Diana Award v počastitev življenja Diane, valižanske princese. Nagrade so namenjene mladim, ki si prizadevajo izboljšati življenja drugih.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close