Princesa, ki krši pravila: spoznajte arabsko Carrie Bradshaw

19. junij 2016

Deena Abdulaziz Al – Saud

Ne samo, da je princesa Deena Abdulaziz Al – Saud ena izmed najbolj modernih žensk v Savdski Arabiji, ampak je tudi modna ikona , ki krši stroga šeriatska pravila.

Deena Abdulaziz Al – Saud ne nosi hidžaba in burke, ima kratke lase in je oblečena v ekstravagantne kose po zadnji modi in pogosto nosi obleke in krila nad koleni.

files

2016_06_upoznajte_arapska_keri_bredso_7_544930965

Slavni Christian Louboutin je po njej poimenoval model čevljev, med priljubljene modne znamke pa Dina prišteva Prado, Miu Miu in prestižni Cartier.

Naslov princese je pridobila leta 1996, ko se je poročila s princem Abulaziz bin Nasserjem. Na poroki je nosila poročno obleko, ki jo je oblikoval njen prijatelj, slavni tunizijski modni oblikovalec Azzedine Alaia.

Miss Vendella_Inspire me_Deena-Abdulaziz_StreetStyle_11

2

1

Z možem imata tri otroke, petletno deklico in dvojčka, ki sta dopolnila tri leta. Konzervativna javnost v Savdski Arabiji ji zameri, da se ne pokriva z burko kot ostale ženske. Deena je prepričana, da bi to morala biti izbira posameznice in ne zakonsko določeno pravilo. Poleg kraljevih obveznosti je Deena tudi poslovna ženska, saj je lastnica ekskluzivnega butika in redna gostja tednov mode, kjer se veliko druži še z eno ikono modnega sveta, Miroslavo Dumo.

3

Miroslava-Duma-en-Deena-Abdulaziz

Foto: Instagram, Pinterest, Vogue

New Report

Close