Pripravite beležko: 6 pravil ličenja, na katera prisegajo Francozinje

26. november 2022

Pripravite beležko: 6 pravil ličenja, na katera prisegajo Francozinje

26. november 2022
Foto: IMAXtree

Nihče ne pozna umetnosti lepote kot Francozinje. Morda gre za stereotip, a njim z ličenjem preprosto uspeva doseči lep, dovršen videz, ki hkrati poudarja lepoto vsake posameznice.

Če se nam že nekaj let zdi, da je zaradi iste metode ličenja večina žensk videti skoraj identično, pa se Francozinje temu še vedno (uspešno) upirajo.

Ko pride do nege kože in ličenja, prisegajo na naravni pristop; njihova koža je vedno videti gladka in sijoča, obrvi so urejene skaldno z obrazom (in ne tako kot veleva zadnji trend na TikToku), lica žarijo v zdravem odtenku, ustnice pa krasi skrbno izbran odtenek šminke.

Francoska umetnica ličenja Ewa Ciezkowska je za Who What Wear razkrila šest pravil ličenja, na katera prisegajo Francozinje:

  1. Nega kože je glavni del mejkapa

To pravilo je prvo in najpomembnejše, saj je nega kože ključnega pomena. Vse je namreč odvisno od priprave kože in ne od ličil, poudarja Ciezkowska.

“Najpomembnejša stvar je, da resnično skrbite za svojo kožo. Morate jo masirati, pogosto uporabljati maske in poskrbeti za dobre tretmaje. Preden se lotite ličenja, se morate izuriti v dobri rutini nege kože,” pravi.

Foto: Profimedia
  1. Rdeča šminka je osnovna sestavina

Kakšna je francoska rutina ličenja brez rdeče šminke, se sprašuje umetnica ličenja in razlaga, da je rdeča šminka preprosto “must have” vsake ženske.

“Vsi vemo, da z rdečih ustnic ne moremo odmakniti pogleda, zato je to verjetno najbolj ikoničen del francoskega ličenja.”

Foto: Profimedia
  1. Maskaro uporabljajte pametno

Mejkap francoske ženske nikoli ni videti zares dokončan, razlaga Ciezkowska. “Da, celoten videz je dovršen, urejen in sijoč, toda skrivnost celotnega izgleda je v tem, da se ličil sploh ne opazi – in to je nekaj, kar Francozinje znajo.”

Ob tem je dodala, da naj polt ostaja sveža in svetla, to pa naj izražajo tudi oči – s kančkom maskare.

Foto: Profimedia
  1. Podlaga ni pomembna

Če boste s podlago prekrili vso trdo delo, ki ga je opravila nega kože, ki skrbi za povečanje sijaja vaše kože, boste s podlago vse to prekrili. Koža bo videti pusto in nenaravno, pojasnjuje umetnica ličenja.

Francozinje se namesto tega raje odločijo za lahke podlage. “Začnite z dobro kremo za obraz, nato pa uporabite posvetlitveni CC serum za sijoč sijaj,” predlaga in še dodaja, da serum “osveži kožo in izenači ten kože, ne glede na to, kako pozno ste šli spati.”

Foto: Profimedia
  1. Uporabite šminko za skoraj vse

Odlična rutina ličenja Francozinjam ne vzame veliko časa ali truda. Večino lahko namreč opravite kar s šminko, pravi Ciezkowska.

“Uporabite jo lahko na ustnicah, kot rdečilo na licih in celo na očeh. Dosegli boste videz, ki se zelo lepo poveže in ga je zelo hitro narediti,” dodaja in predgla, da za takšno vsestransko šminko iščite gole ali rahlo rožnate odtenke, saj bo takšna dobro delovala za monokromatski videz.

Foto: IMAXtree
  1. Tekoče formule premagajo vse

Matirane formule, kot so pudri v prahu, pri Francozinjah ne pridejo v poštev. Raje prisegajo na tekoče izdelke, poudarja umetnica ličenja. “Ti veliko bolje navlažijo kožo in hitreje dosežejo sijoč videz kot matirani izdelki.”

In najboljše pri tem je, da jih je mogoče enostavno nanesti s prsti.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close