Pripravite se za poletni bikini v nekaj korakih!

26. marec 2019

Pripravite se za poletni bikini v nekaj korakih!

26. marec 2019

Koledarsko smo vstopili v pomlad, kar pomeni, da poletje že čaka za vogalom. Takrat napoči čas dopusta na plaži, kjer želite pokazati fit in lepo oblikovano telo.

Mnoge ženske ob misli, da si bo treba spet obleči kopalke, boli glava, saj jim podoba v ogledalu ni nič kaj všeč. Do poletja in počitnic je tako malo časa… Ko se zima poslovi, na mnogih telesih pusti ‘razdejanje’ v obliki odvečnih kilogramov, mlahavih stegen, zadnjic in nadlahti ter celulita.

Verjemite, še imate dovolj časa, da poleti zablestite v vsej lepoti in izklešete fit postavo, na katero boste ponosne. Že nekaj sprememb načina življenja in telesna reaktivacija lahko naredita veliko (takojšnjih čudežev sicer res ne) za lepšo postavo, ki se je na plaži ne boste sramovale.

Najprej morate spremeniti prehranjevanje. V jedilnik vpeljite solate vseh vrst, pripravite si ribe namesto rdečega mesa ali perutnino, ter zjutraj ne pozabite na okusen, hranljiv in vitaminov ter mineralov poln smoothie. Pijte dovolj vode, ta razstrupi telo in pomaga tudi proti celulitu.

Če je mogoče, se do poletja čim bolj izogibajte pitju gaziranih pijač ter alkohola. Ko boste kakovost prehranjevanja izboljšale, je čas, da stopite v akcijo še s pomočjo ciljne telesne vadbe. Telovadba naj bo prilagojena vaši kondiciji in zmožnostim.

Če hočete izgubiti nekaj kilogramov, se lotite kardio vadbe in izvajajte še vaje z utežmi. Če hočete učvrstiti mlahavo telo, se fokusirajte na kritične predele telesa (trebuh, stegna, zadnjica). Pri klesanju bikini postave boste opazile, da je notranjost stegen najbolj problematičen del telesa, ki ga je obenem najtežje učvrstiti.

Zares učinkovita telovadba za bikini postavo je sestavljena iz kombincije počepov in skokov, plankinga, kardio vadbe, vaj z utežmi za podlahti in tako naprej. Oglejte si zgornji polurni vodič na spletni strani YouTube in dan za dnem izvajajte vaje za krepitev ključnih mišičnih skupin. Do začetka poletja boste zanesljivo opazile rezultate, sploh, če začnete že danes!

D. S.

Foto: YouTube, DHGate, Sports Illustrated, Daily Mail

Style. Več novic

New Report

Close