Tom Dixon je zasnoval prenosne luči z luksuznim pridihom

28. februar 2023

Tom Dixon je zasnoval prenosne luči z luksuznim pridihom

28. februar 2023
Foto: Tom Dixon

Britanski oblikovalec Tom Dixon je svoj bogat portfelj razširil z novo linijo prenosnih namiznih luči.

Se tudi vi nenehno borite s skrivanjem grdih kablov namiznih luči in iskanja podaljškov po celem stanovanju? Sedaj vam ne bo treba več početi, saj je priznani oblikovalec Tom Dixon zasnoval linijo prenosnih luči PORTABLE.

Samouk industrijskega oblikovanja je novo linijo, ki jo bo uradno predstavil aprila na milanskem oblikovalskem sejmu Salone Del Mobile, zasnoval na podlagi njegovih že obstoječih ikoničnih svetil Melt, Bell in Stone.

Foto: Tom Dixon

Novo linijo zaznamujejo abstraktno ukrivljene linije in kupolasti dizajn v odtenkih zlate, srebrne, bakrene in črne barve. Svetilke se lahko polnijo, so izredno kompaktne in namenjene osvetljevanju tako v notranjosti doma kot tudi zunaj. Tom je kolekcijo ustvaril z namenom osvetljevanja tradicionalno zahtevnih prostorov.

“Nočemo biti več privezani na določeno, nepremično mizo ali električno vtičnico, zato si vse bolj želimo, da bi se naša svetloba premikala z nami. Na srečo nam je na pomoč priskočila čarobna tehnologija z močnimi baterijami in nizkoenergijskimi viri svetlobe, ki nam omogočajo, da s popolno prilagodljivostjo osvetlimo, kjerkoli želimo.”

je za Archiproducts dejal Tom Dixon.
Foto: Tom Dixon

Avtor
Piše

K. Š.

Style. Več novic

New Report

Close