Prozorna obleka Kate Middleton je odličen primer elegantnega sloga!

20. junij 2019

Prozorna obleka Kate Middleton je odličen primer elegantnega sloga!

20. junij 2019

Kate Middleton ni obšla tradicije Royal Ascota in ‘dress-codea’ ter si je nadela lep klobuk. A ta se še zdaleč ni mogel meriti z dih jemajočo obleko, ki si jo je nadela vojvodinja Cambriška!

Vojvodinja Cambriška Kate Middleton je zadnje tedne pogosto v središču številnih družabnih dogodkov, na katerih je gostja in predstavnica britanskega dvora. Tokrat je prišla na tradicionalne konjske dirke, prestižni vsakoletni dogodek Royal Ascot, ki ga organizira britanska kraljeva družina in za to priložnost se je še posebej imenitno uredila.

Dogodek, ki se odvija v mestecu Berkshire zahodno od Londona, slovi po običaju, da je kot ‘dress code‘ za dame obvezno predpisan klobuk. Konji in njihovi dosežki tako, vsaj kar se tiče mode in lifestyle medijev, ostajajo nekje daleč zadaj v prahu, saj družabni kronisti vso pozornost namenjajo nenavadno oblikovanim in čednim klobukom, ki jih nosijo imenitne dame, medtem ko jih rezultati dirk ne zanimajo – s tem naj se pač ukvarjajo športne redakcije.

Dejstvo je sledeče: prestižne konjske dirke so se v resnici že dolga leta nazaj sprevrgle v tekmovanje med damami, katera bo nosila bolj eleganten, zanimiv in nenavadno oblikovan klobuk. Prednost med kreatorji ima nedvomno sloviti Philip Treacy, kultni klobučar, ki največkrat skrbi za pokrivala tako same Kraljice Elizabete II., kot drugih aristokratskih dam, med njegovimi strankami so tudi slavne ženske, denimo Sarah Jessica Parker.

Tudi Kate Middleton kajpada ni obšla tradicije in zapovedi oblačenja ter si je nadela prelep klobuk. Toda ta se kljub svoji lepoti še zdaleč ni mogel meriti z dih jemajočo obleko, ki si jo je za ta dogodek nadela vojvodinja Cambriška in z njo zasenčila prav vse druge imenitne gostje!

Božansko lepa obleka iz ravno prav prozorne tkanine, da ni delovala vulgarno, pač pa nadvse elegantno in šik, je delo enega najbolj slovečih modnih oblikovalcev na svetu – to je čislani izraelski kreator Elie Saab, tako rekoč ena od prvih izbir vseh slavnih žensk in hollywoodskih prvokategornic v meki filma.

Če bi rade nosile prozorno obleko, a ne vulgarnega in cenenega videza (ne glede na znamko ali ceno!) torej posnemajte Kate Middleton, ki je s svetlo modro obleko Elieja Saaba z napihnjenimi rokavi, pentljo okoli vratu, našitimi biseri in s čipkastimi detajli osvojila vse na prestižni konjski dirki! Navdušila je tudi nas.

Še bolj slovesen videz je Kate dosegla z modnimi dodatki v srebrni barvi, denimo salonarji in clutch torbico. Pika na i pa so bili prekrasni in elegantni diamantni uhani, ki jih je izbrala. Tudi njen mož, princ William, je bil v svečani obleki – fraku in z visokim klobukom na glavi videti še bolj imeniten, kot ponavadi!

D. S.

Foto: Evening Standard, Hello Magazine, InStyle, Wire Image, Standard.co.uk, People/Shutterstock

Style. Več novic

New Report

Close