Prva izjava Ane Soklič po izpadu z Evrovizije

19. maj 2021

Prva izjava Ane Soklič po izpadu z Evrovizije

19. maj 2021

Izvrsten nastop Ane Soklič žal ni popeljal v finale.

V Rotterdamu se je s prvim polfinalom začelo 65. tekmovanje za pesem Evrovizije, ki po lanski odpadli ediciji zaradi koronavirusa poteka v prilagojeni različici.

Slovenska predstavnica Ana Soklič je bila druga, ki je nocoj stopila na oder. S skladbo Amen se žal ni uvrstila v finale. V prvem polfinalnem večeru se je zvrstilo 16 nastopajočih od skupno 39. Veliki finale bo v soboto.

Po seštetju glasov televotinga in glasov strokovnih žirij so se v finale uvrstili predstavniki Norveške, Izraela, Rusije, Azerbajdžana, Malte, Litve, Cipra, Švedske, Belgije in Ukrajine. 

Gledalci so lahko glasovali največ 20-krat.

Na forumu so nastop komentirali različno: 

“Zelo dobra je bila, vrhunska, ne vem, kaj bi sploh še morala storiti, da bi se uvrstila naprej, verjetno se obleči v babuško ali pa se gola zvijati po odru. Očitno fenomenalen vokal in vrhunska pesem ne štejeta nič! ANA JE BILA ODLIČNA!” odločno trdi neka komentatorka 

“Anin nastop je bil super. Za finale ima pa prednost mnogo drugih stvari ……., ki jih naša Ana in njena pesem TER njen nastop pač nima.” meni druga 

“Glede na nastope ostalih je bilo pričakovati, da se ne bo uvrstila. Več možnosti bi imela z lansko Voda, ki je bila neprimerno bolj izvirna. Ima pa dober vokal in je dobrodošla popestritev na glasbeni sceni.” še komentira tretji

Zadnjih 5 let gre strmo navzdol 

Zvesti oboževalec Evrovizije je na forumu komentiral, da gleda šov že od malih nog, torej 35 let. Pove, da zadnjih 5 let po njegovem mnenju kvaliteta strmo upada. Ogromno je seksualnosti, vulgarnega razkazovanja, zvijanja, šobljenja, predstavniki so pomanjkljivo oblečeni ali pa ravno nakičeno oblečeni npr. v angele in podobna bitja. Od glasbe pravi, da ostane bore malo. 

Pogreša nekdanje čase, ko so ljudje še dejansko peli in je bila pesem v ospredju. Vse ostalo, torej obleke, kostumi plesalci, ognjemeti ter spremljevalni vokalisti so bili tam le za okras. Dodaja še, da je zdaj na njegovo žalost ravno obratno. Najprej je ‘cirkus’ potem pa pesem. 

Drugi polfinalni večer bo v četrtek. Za finalne vstopnice se bodo v naslednjem vrstnem redu potegovali predstavniki San Marina, Estonije, Češke, Grčije, Avstrije, Poljske, Moldavije, Islandije, Srbije, Gruzije, Albanije, Portugalske, Bolgarije, Finske, Latvije, Švice in Danske.

Foto: Profimedia

Avtor
Piše

U. L.

Style. Več novic

New Report

Close