Prvi avto na svetu, ki menja barve!

18. januar 2023

Prvi avto na svetu, ki menja barve!

18. januar 2023
Foto: BMW

BMW je ustvaril avto, katerega barvo boste lahko prilagajali svojemu počutju, opravi, ali pa kar vremenu.

BMW je pravkar izdal prvi avtomobil, ki lahko spremeni barvo na vaš ukaz. To je ena od zamisli za BMW-jevim novim konceptnim avtomobilom I Vision Dee, električno športno limuzino, ki bi bila prekrita s futurističnimi ploščami, ki bi lahko spremenile barvo na zahtevo.

Avto so prejšnji teden predstavili v Las Vegasu, družba pa je v četrtkovem sporočilu za javnost pojasnila, da Dee pomeni “Digital Emotional Experience” in da lahko avtomobil preklaplja med kar 32 različnimi barvami zunanjosti.

Foto: BMW

Seveda, kot pri vsakem konceptnem vozilu do sedaj, tehnologija, ki stoji za tem avtomobilom in njegove zmožnosti spreminjanja barv, še zdaleč ni na voljo kupcem. Razlog za to tiči v izpostavljenosti različnim elementom, s katerimi se srečujemo med vožnjo od raznih letečih žuželk, avtopralnic, dežja, snega, megle itd.

Foto: BMW

Ta avto je bil zasnovan kot avto iz prihodnosti, pa ne kakršen koli, ampak nekoliko bolj barvit. Pri BMW-ju nameravajo v bližnji prihodnosti izdelati premaz, ki bi plošče, ki spreminjajo barvo, zaščitil pred različnimi vremenskimi vplivi. A to žal še ne pomeni, da bomo ta avto kmalu imeli v naši garaži.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close