Psihologi odkrivajo: kaj obleči za prvi in drugi zmenek?

07. februar 2024

Psihologi odkrivajo: kaj obleči za prvi in drugi zmenek?

07. februar 2024
Foto: Spotlight/Launchmetrics

Pomembno je, da boste v opravi izžarevale samozavest in slednja je moškim najbolj seksi ter se najhitreje opazi.

Pred vsakim prvim zmenkom se vedno poraja vprašanje, kaj obleči. Prvo pravilo je seveda udobje, drugo pa učinkovit videz. Po drugi strani ne smete pretiravati, ker je pretirana urejenost lahko za vašega spremljevalca odbijajoča.

Prav tako ne bodite pretirano seksi na meji vulgarnosti, cenenost namreč vsakega normalnega moškega odbija, razen če želite z njim končati za eno noč.

Foto: Instagram @kaminav

To so štirje nasveti psihologov, ki vam lahko pomagajo:

Nosite oblačila, ki vas postavljajo v najboljšo luč

To je obleka, ki vam najlepše pristoji, v kateri se počutite udobno in je v skladu z vašo osebnostjo ter siceršnjim modnim slogom, ki ste mu nakonjene. Če vam je najbolj pri srcu kombinacija visokih pet in jeansa, oblecite to. Pomembno je, da boste v tej opravi izžarevale samozavest in slednja je najbolj seksi ter se najhitreje opazi.

Izberite glede na priložnost

Oblačila izberite glede na to, kam bosta šla. Na pijačo, v kino, na večerjo, na sprehod? Če boste obule sandale ali salonarje s peto in šle z njim na sprehod skozi gozd, to najbrž ne bo pav posrečena kombinacija in vam bo pokvarila lepe trenutke. Zato izberite preverjeno kombinacijo udobnih oblačil, ki pa jih vedno lahko začinite z zanimivimi modnimi dodatki.

Foto: Instagram @leoniehanne

Privoščite si nekaj novega

In to samo zato, ker vas bo nakup razveselil in nov modni kos vam bo dal samozavest. Podobno pa velja za lepo urejeno frizuro in šminko. Moške sveže oprani in bleščeči ter lepo dišeči lasje malodane obnorijo. Prav tako imejte v mislih, da je moškim, ko gre za ličenje, najbolj všeč naraven in nežen videz ličenja.

Za naslednji zmenek izberite drugo opravo

Če sta prišla do drugega zmenka, ga presenetite z drugačnim videzom, tako boste pokazali svojo domiselnost in zanimivost. Moški opazijo vsako malenkost, tudi če tega ne pokažejo. Bodite torej drugačni in kreativni – prav gotovo vam bo predlagal še tretji zmenek.

Foto: Instagram @shepelevich

In, če vam je kaj v tolažbo – tudi moški, s katerim sta dogovorjeni, je živčen. Stal bo pred ogledalom, si urejal lase in brado, si ogledoval ušesa, nos in nohte ter vse, kar se bo znašlo v vidnem polju dekleta, s katero gre ven. Nenazadnje pa se bo tudi sam ubadal s tem, kaj bi oblekel.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close