Raiven osvojila Madrid: “Ljudje, ki sploh ne govorijo slovensko, pojejo Veroniko”

02. april 2024

Raiven osvojila Madrid: “Ljudje, ki sploh ne govorijo slovensko, pojejo Veroniko”

02. april 2024
Foto: Óscar Gil

“Jaz sem. Ti si. Veronika,” je odmevalo iz grl več kot dva tisoč vročekrvnih evrovizijskih oboževalcev, ki so v Madridu dobili priložnost, da so prvič v živo slišali izvedbo skladbe, s katero bo Raiven predstavljala Slovenijo na izboru za pesem Evrovizije.

Raiven je na prvem v sklopu predevrovizijskih koncertov, ki jih bo obiskala v aprilu, s sloganom “Jaz sem. Ti si. Veronika,” združila mednarodno občinstvo, ki je njen nastop pospremilo s prepevanjem v slovenščini in s silovitim aplavzom.

“Za mano je ena najlepših izkušenj na odru, ki sem jih doživela v svoji karieri. Prvič sem doživela, da je toliko ljudi prepevalo mojo skladbo. Najbolj noro in navdihujoče se mi zdi, da ljudje, ki sploh ne govorijo slovensko, pojejo Veroniko,”

je povedala Raiven.
Foto: Mircea Georghe

Veroniko je nadgradila s plesom

Slovenska predstavnica na izboru za pesem Evrovizije je svojo koncertno adaptacijo skladbe Veronika obogatila s plesno izvedbo. Ob njej je nastopila plesalka Mateja Železnik, ki bo skupaj s člani baletnega ansambla SNG Opera in balet Ljubljana tvorila celoto gibalne ekspresije na velikem evrovizijskem odru, kot so jo nakazali v vizualni pripovedi ob predstavitvi skladbe.

Veronika je odmevala iz zvočnikov in grl obiskovalcev tudi po koncu uradnega dela, kar je Raiven pospremila s skupnim prepevanjem iz balkona kluba La Riviera in še dodatno požela simpatije evrovizijske družine.

“Presenetilo me je tudi, da so evrovizijski oboževalci prišli do mene in mi govorili o drugih skladbah, ki niso povezane z Emo ali Evrovizijo, kot je Sijaj, in so jim tudi ostale moje skladbe zelo všeč,” je še povedala Raiven.

Foto: Mircea Georghe

Predevrovizijska turneja v Madridu, Barceloni in Londonu

Dogodek v Madridu, kjer se je predstavilo 27 nastopajočih na letošnji Evroviziji, je služil kot priprava na dogajanje v maju, saj je Raiven pred nastopom pozdravila množica oboževalcev in predstavnikov sedme sile ob rdeči preprogi, ki so nestrpno čakali na svoj trenutek s slovensko predstavnico.

Raiven je med drugim za špansko nacionalno televizijo gledalce naslovila tudi v njihovem maternem jeziku.

Prvo dejanje evrovizijskega druženja v Španiji je imelo še poseben slovenski naboj, saj je dogodek v vlogi sovoditelja povezoval soavtor skladbe Veronika in lanskoletni slovenski predstavnik na Evroviziji, frontman skupine Joker Out, Bojan Cvjetićanin.

Foto: Javier Sant

Predevrovizijska turneja se nadaljuje naslednji konec tedna v Barceloni in Londonu ter nato v Amsterdamu in Stockholmu.

Izbor za pesem Evrovizije se bo letos odvijal med 7. in 11. majem, Raiven pa bo našo državo zastopala v prvem predizboru, 7. maja, kjer bo nastopila pod zaporedno številko 9.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close