Raj v Alpah: ena najbolj romantičnih počitniških hiš, kar smo jih videli!

16. februar 2023

Raj v Alpah: ena najbolj romantičnih počitniških hiš, kar smo jih videli!

16. februar 2023
Foto: Mi Chalet

Obdana z veličastnim vrtom in dih jemajočimi Dolomiti, je Mi Chalet ekskluzivno zatočišče, v katerem lahko brezpogojno uživate.

Počitniško hiško Mi Chalet, ki se nahaja v italijanski Alta Badii, je zasnoval pionir lesene arhitekture dr. Karl Heinz Castlunger, ki ga vodijo načela trajnosti, topline in brezčasne lepote, pod vodstvom družine Castlunger pa je ta oaza miru in tišine postala užitek za vsa čutila.

Poleg čudovite namestitve in razgleda, vrednega milijon dolarjev, so tu gostom na voljo tudi storitve zasebnega kuharja, specializiranega za tradicionalno kulinariko, in organizacija personaliziranih wellness tretmajev.

Foto: Mi Chalet

Arhitektova žena, notranja oblikovalka Antjesusann Castlunger, je notranjost uredila z uporabo lokalnega lesa in umirjenih barv, da bi dosegla maksimalno eleganco prostora, kot vodilno nit celotne dekoracije pa je uporabila dizajnerski fotelj, sestavljen iz številnih plišastih medvedkov.

Foto: Mi Chalet

Velike steklene stene osvetljujejo prostor z obilico svetlobe, izjemna oblika planinske hiše pa pušča vtis brezčasne, a hkrati tradicionalne lepote.

Srce 130 kvadratnih metrov velike hiše je prostorna dnevna soba s štiri metre visokimi stropi, kjer pozornost pritegneta sodobna odprta kuhinja in viseči dimnik.

Žar na zunanji terasi, tik ob vrtu z bazenom ter svežimi zelišči in solato, je odlična izbira za vse ljubitelje kuhanja, bližina restavracij z Michelinovimi zvezdicami in možnost angažiranja zasebnega kuharskega mojstra zagotavljajo edinstveno gastronomsko izkušnjo na nivoju, ki se pričakuje pri tovrstni namestitvi.

Foto: Mi Chalet

Pravo počitniško doživetje dopolnjujeta tudi alpaki Coco in Chanel, ki razigrano skačeta po vrtu.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close