Ratečan spoznal slavnega Witcherja: “Bil je izredno prijazen”

31. marec 2022

Ratečan spoznal slavnega Witcherja: “Bil je izredno prijazen”

31. marec 2022
Foto: Andraž Požar

Oboževalci priljubljene Netflixove serije The Witcher so te dni močno vzhičeni, saj se ekipa z glavnim igralcem Henryjem Cavillom na čelu mudi pri nas v Sloveniji, natančneje v Kranjski Gori. Med popoldansko ježo je britanskega zvezdnika ujel Ratečan Andraž Požar in z nami delil to neverjetno izkušnjo.

Dan, ki se bo vtisnil v spomin

Snemanje tretje sezone priljubljene serije The Witcher je v teku in ena od postojank filmske karavane je tudi Slovenija. Trenutno se glavni igralec Henry Cavill skupaj z ostalimi člani ekipe mudi v Kranjski Gori, kjer pa se nič kaj ne skriva pred radovednimi očmi oboževalcev. Med popoldansko ježo sta se z njim spoznala velika oboževalca serije The Witcher, Andraž Požar in njegov bratranec.

Ko je na dan prišla novica, da je Henry Cavill v naši okolici, sva se z bratrancem zmenila, da bova preizkusila srečo, ker sva doma zelo blizu. Ko sva prišla v Podkoren, sva se najprej odločila, da odideva proti konjušnici, nato pa sva prešla na pot, kjer je gospod Cavill objavil svoj ‘story’ pred tem. Tam sva se malo sprehodila in nato je kaj kmalu proti nama pritekel konj. Najprej sva bila malo presenečena, nato pa sva opazila, da je to ‘Roach’, konj Geralta oziroma gospoda Cavilla,” pripoveduje Andraž Požar, domačin iz Rateč. “Zelo vljudno naju je povprašal po imenu, rokovali smo se, izmenjali nekaj besed, saj sva oba oboževalca tako serije kot videoiger in knjig ‘The Witcher’, ter se poslikali. Gospod Cavill je bil izredno prijazen in celotna izkušnja se je močno vtisnila v spomin.”

Ekipa priljubljene znanstveno-fantastične serije The Witcher naj bi v Slovenijo prispela v začetku tega tedna, poleg glavnega igralca je pri nas tudi živalski zvezdnik nadaljevanke, konj Hector. Po neuradnih informacijah snemanje tretje sezone sicer poteka v sosednji Italiji, takoj čez mejo, a snemalna karavana je nastanjena pri nas. Po Kranjski Gori se nato premika proti Notranjski in Primorski, nato pa nadaljujejo s snemanji na sosednjem Hrvaškem – menda na otoku Krku.

Foto: Andraž Požar

Zavezani k molčečnosti

Seveda je vse te informacije o točnih lokacijah snemanja nemogoče uradno preveriti, saj so vsi vpleteni zavezani k molčečnosti. Med drugim je tudi to, kje zvezdnik biva, skrbno varovana skrivnost. Sogovornik razlaga, da celo domačinom ni uspelo izvedeti nič konkretnega. A naši neuradni viri so namignili, da naj bi bil del ekipe nameščen v butičnem hotelu Triangel, glavni igralec pa da naj bi bival v zasebni vili v bližini.

Na spletni strani Booking smo skušali narediti rezervacijo v omenjenem hotelu, a piše, da je do sobote, 2. aprila, zapolnjen in v njem ni mogoče najeti sobe. Na vprašanje, ali res gostijo zvezdniško zasedbo, so nam iz hotela odgovorili: “Najlepše se zahvaljujemo za poslano sporočilo in vprašanje, vendar vam glede tega žal ne moremo pomagati, razen, če povprašate še pri ostalih ponudnikih namestitev.” Kar pravzaprav ne preseneča, kajti če zasedba res biva tam, jih gotovo zavezuje pogodba o molčečnosti in takšnih informacij ne smejo razkriti.

Podoben odgovor smo dobili tudi iz Predjamskega gradu v Postojni, ki naj bi bil po naših neuradnih virih ena od slovenskih lokacij snemanja. Temu v prid bi lahko pričalo tudi dejstvo, da je Predjamski grad naslednji teden, v torek, 5. aprila, zaprt za obiskovalce. Ali je razlog za to snemanje priljubljene Netflixove serije, smo povprašali službo za odnose z javnostmi, kjer so nam odgovorili, da jih zavezuje pogodba o molčečnosti, zato nam žal na zastavljeno vprašanje ne morejo odgovoriti.

Henry se ne skriva pred domačini

A veliko bolj sproščen in dostopen je menda sam glavni igralec, ki si je med drugim privoščil jutranji tek po Podkorenu, nato pa se odpravil na popoldansko ježo na hrib Srnjak nad Kranjsko Goro. Na poti nazaj, do hlevov lokalnega konjeniškega kluba, kjer skrbijo za slavnega žrebca, sta ga prestregla Andraž in bratranec. Na vprašanje, ali so domačini srečali tudi koga drugega iz igralske zasedbe – govori se namreč, da je v Kranjski Gori tudi Henryjeva soigralka Freya Allan, ki v seriji igral princeso Cirillo – pa odgovorjata: “Za zdaj drugih igralcev nismo srečali, glavni cilj je bil gospod Cavill. Bi se pa z veseljem spoznal tudi z njimi.”

Avtor
Piše

Eva Doljak

Style. Več novic

New Report

Close