Razkrila, kaj jé vsak dan, zdaj pa jo obtožujejo, da promovira stradanje

16. marec 2023

Razkrila, kaj jé vsak dan, zdaj pa jo obtožujejo, da promovira stradanje

16. marec 2023
Foto: Profimedia

Mladi očitno vse bolj razumejo, da diete pogosto niso zares zdrave.

Gwyneth Paltrow je znana po svojih svečah in bizarnih seznamih daril, tokrat pa je splet šokirala s svojo dieto. Igralka in wellness gurujka je v zadnjem intervjuju na svojem The Art Of Being Well razkrila svojo dnevno “wellness” rutino prehranjevanja, ki pa je naletela na neodobravanje poslušalcev in TikTok uporabnikov. 

Paltrow je tako povedala, da si zjutraj privošči nekaj, kar ji ne dvigne nivoja sladkorja v krvi, na primer skodelico kave. Za kosilo okoli poldneva zelo rada jé juho, večinoma gre za preprosto kostno juho. Po kosilu se poskuša eno uro gibati – včasih gre na sprehod, se loti pilatesa ali pa telovadi po nasvetih znane fitnes inštruktorice Tracy Anderson. Potem na suho prekrtači svoje telo in se za pol ure odpravi v savno. 

Večerjo ima zgodaj zvečer, saj sledi prekinitvenemu postu, pri katerem neprekinjen post traja 12, 16 ali 20 ur, v tem času je dovoljen le vnos tekočin, po tem obdobju pa napoči faza prehranjevanja. Paltrow tudi v fazi prehranjevanja ne jé “običajne” večerje, temveč sledi paleo dieti, torej jé le pusto meso, ribe, jajca, sadje, zelenjavo, oreške in semena. Igralka pravi, da za večerjo običajno pojé veliko zelenjave, saj se želi povsem razstrupiti. 

Gledalci in poslušalci so bili nad njeno pripovedjo zgroženi ter so igralko oklicali za še eno v vrsti mandljevih mamic. “Od kdaj je stradanje wellness?” se je spraševal eden od komentatorjev, medtem ko je drugi zapisal: “Od česa se želi razstrupiti, če sploh ničesar ne jé?” 

Nekateri so izpostavili, da igralka morda trpi za prehranjevalno motnjo, imenovano ortoreksija, pri kateri posameznik misli, da jé izjemno zdravo, medtem ko v resnici zelo nezdravo zmanjšuje vnos kalorij ter določene vrste hrane. 

Zdi se, da se danes mladi vse bolj zavedajo nevarnosti, ki nanje prežijo v številnih trendih in nasvetih, zamaskiranih pod oznako wellness, prav tako pa ostro reagirajo na ljudi, kot so Gywneth Paltrow, ki to promovirajo. “Ta ženska je moja glavna sovražnica in zaradi nje še naprej jem. Jem iz zlobe, da ne bi končala tako kot ona,” se je na igralkine besede odzvala ena od TikTokerk.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close