Razkrita naslovnica revije Vogue, z gostujočo urednico Meghan Markle

29. julij 2019

Razkrita naslovnica revije Vogue, z gostujočo urednico Meghan Markle

29. julij 2019

Forces for Change

Pred časom je odjeknila novica, da bo vojvodinja Sussex pisala kolumno za britansko edicijo revije Vogue, danes pa je bila na Instagramovem profilu vojvodskega para objavljena naslovnica revije, katere gostujoča urednica je bila prav Meghan.

Septembrska številka se imenuje Forces for Change, za naslovnico pa je vojvodinja osebno izbrala ženske iz različnih sfer življenja, njihova skupna točka pa je boj za enakopravnost, ljubeznivost, pravičnost in odprtost.

Naslovnico krasi 15 žensk, medtem ko je v enem okvirčku ogledalo, da bi lahko vsak bralec videl tudi sebe, kot del te skupnosti.

https://www.instagram.com/p/B0ff0ctlVYT/

Na naslovnici so se tako znašle slavne dame Salma Hayek, Yara Shahidi, Gemma Chan, Laverna Cox, Jane Fonda, Jameele Jamil in Christy Turlington. Družbo pa jim delajo še aktivistka Adwoa Aboah, manekenka Adut Akech Bior, boksarica Ramla Ali, predsednica novozelandske vlade Jacinda Ardern, profesorica Sinéad Burke, plesalka Francesca Hayward, pisateljica Chimamanda Ngozi Adichie in najstniška zvezda boja za zaščito okolja Greta Thunberg

Prispevka za septembrsko edicijo sta napisali tudi raziskovalna profesorica Brene Brown ter igralka Jameela Jamil, nekaj člankov pa je napisala tudi Meghan, vojvodinja Sussex.

Po poročanju Emily Andrews, dopisnici kraljeve hiše za časopis The Sun, se Meghan ni želela pojaviti na naslovnici, saj ni želela »bahaštva« in je v ospredje postavila ženske, ki jih občuduje. V tej posebni številki je Meghan spraševala tudi nekdanjo Prvo damo ZDA, Michelle Obama, pri številki pa je sodeloval tudi princ Harry, ki se je pogovarjal s slavno Jane Goodall. Meghan je ob tem dejala:

»Upam, da boste občutili moč, ki jo daje družba različnih žensk, ki so izbrane za naslovnico, kot tudi moč ekipe, ki je sodelovala pri izdaji te številke. Upam, da bo ta številka Voguea Forces for Changes, navdihnila bralce, tako kot je navdihnila mene.«

Posebna izdaja britanskega Voguea izzide v petek, 2. avgusta.

Foto: Instagram, Twitter

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close