Razkrita tema Met Gala 2023: poklon Karlu Lagerfeldu

03. oktober 2022

Razkrita tema Met Gala 2023: poklon Karlu Lagerfeldu

03. oktober 2022
Foto: Profimedia

Urednica modne biblije Vogue Anna Wintour je sporočila, da bo tema naslednjega Met Gala dogodka posvečena leta 2019 preminulemu oblikovalcu Karlu Lagerfeldu.

V Kostumografskem inštitutu newyorškega Metropolitanskega muzeja bodo maja prihodnje leto odprli veliko retrospektivo legendarnega nemškega modnega oblikovalca Karla Lagerfelda. Razstava, ki bo na voljo na ogled od 5. maja do 16. julija, bo nosila naslov Karl Lagerfeld: Linija lepote.

Met Gala, ki pod okriljem Vogua vsako leto na rdečo preprogo metropolitanskega muzeja privabi največje zvezde, velja za najbolj glamurozen in ekstravaganten modni dogodek na svetu.

“Kralj trgovine, a tudi veliki intelektualec mode”

Po besedah odgovorne urednice Vogua Anne Wintour je bila Lagerfeldova genialnost v tem, da je “nenehno spreminjal svoje cilje in vsrkaval nove informacije, ne da bi se pri tem izgubil”. Dodala je: “Njegova kariera je bila polna paradoksov. Karl je bil kralj trgovine, a tudi veliki intelektualec mode, eden najbolj kulturnih ljudi, kar sem jih kdajkoli srečala.”

Karl leta 1982. (Foto: Profimedia)

Leta 1933 rojeni Lagerfeld je že na začetku kariere je delal za prestižne modne hiše, kot so Balmain, Patou, Fendi, Chloe in Chanel. Leta 1983 je postal kreativni direktor in glavni oblikovalec modne hiše Chanel.

Prva večja retrospektiva Lagerfelda, ki bo na ogled v Metropolitanskem muzeju, bo predstavila njegovo kariero od 50. let minulega stoletja do njegove zadnje kolekcije iz leta 2019.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close