Razkrivamo: najlepše ideje za manikiro nohtov v jeseni!

Novost? Kvadratno oblikovani nohti, ki se proti vrhu rahlo zožajo. Kaj pa poslikava? Mi smo ugotovili, da je domišljija brezmejna!

Imate čas, da si urejate nohte? Manikira je lepa stvar in urejeni nohti so vedno v modi. Če pa ima nekdo že kar preveč urejene nohte oziroma vedno brezhibne, ponavadi pomislim na dve stvari: prvič, ta oseba se fizično ne pretegne prav veliko (beri: gospodinjska opravila, vrt, itd.), kot drugo pa ima očitno ves čas na svetu za tako trivialno stvar, kot so nohti… A vseeno, ne glede na ta dva pomisleka tudi sama rada pogledam lepo urejene nohte, priznam.

Beauty industrija je na točno tem področju pokazala toliko domiselnosti, da bi si zaslužila posebno nagrado. Čeprav smo mislili, da smo, kar se umetniške poslikave nohtov tiče, videli že vse, nas vedno znova presenetijo novi trendi. Pa ne le način poslikave, ampak tudi vse, kar te zadeve spremlja: okraski za nohte, materiali, posebne barve z neverjetnimi učinki in tako naprej. Domišljija resnično ne pozna meja!

Za leto 2017 so bili očitno vsi soglasni, da se mora nositi na nohtih na videz nezdružljivo. Absolutni hit pa je postal color-blocking. Močne in žareče, intenzivne barve za poletje, temni, globoki odtenki pa bodo za jesen in zimo. Na velika vrata so se vrnile tudi fluorescentne barve, kakršne smo si smrklje z največjo predanostjo in oboževanjem nanašale tam v času vzpona pevke Madonne, ko so nam take lake za nohte v nekdanjo Jugo prešvercali sorodniki iz Nemčije.

Fluorsecentne ter neonske barve bodo primeren dodatek manikiri ali samo za poudarek. Na oder se vrača tudi t.i. ‘split manicure’, trend močnih kontrastov tako kar se tiče barve kot teksture laka za nohte. Manikira na eni roki naj bo torej svetleča, na drugi roki pa izberemo isto barvo, le da v mat odtenku oziroma z matirnim zaključkom.

Lahko si omislite tudi perlice, kroglice, teksturo, ki spominja na pesek ali nohte okrasite s preprostimi grafičnimi linijami. Lansko leto je zaznamovala ‘chrome’ manikira, kromasti zaključki lakov pa so letos dobili še novo dimenzijo. S krom finišem ustvarimo optično iluzijo, dodamo globino nohtom in izboljšamo videz oblike nohtov.

Kar se oblike nohtov tiče, pa so v modi tako mandljaste oblike, kot tudi kvadratne, ki se proti vrhu rahlo zožujejo v ‘špico’. Dajte si duška, ko boste našle čas za vse te male užitke življenja.

 

Foto: Nail Art Ideas, Hercampus, Pinterest, Popsugar, Harper’s Bazaar

New Report

Close