Razlog, zakaj slavni režiser na snemanjih prepoveduje uggice

13. februar 2024

Razlog, zakaj slavni režiser na snemanjih prepoveduje uggice

13. februar 2024
Foto: Profimedia

Christopher Nolan pravi, da je slavna obutev povsem neprimerna, a iz drugačnih razlogov, kot si mislite.

Že nekaj časa se je govorilo, da slavni režiser Christopher Nolan ni oboževalec izjemno priljubljenih uggic, ki jih zlasti na snemanjih obožujejo številni igralci. Nosijo jih predvsem med odmori zaradi udobja – številni čevlji, ki so del filmov in serij so namreč precej neudobni, zato komaj čakajo, da si spočijejo stopala.

Da so govorice resnične, je Nolan potrdil v oddaji The Late Show, kjer je voditelju Stephenu Colbertu pojasnil, zakaj jih ne mara.

“Ah, polemika o uggicah,” je začel in nadaljeval: “Poskušam čim bolj zmanjšati motnje na snemanju. Od igralca zahtevam, da se osredotoči na resničnost v tistem mehurčku, da nosi prava oblačila in čevlje,” je pojasnil.

Emily Blunt v uggicah na snemanju Oppenheimerja. (Foto: Profimedia)

Igralci ne, ostala ekipa ja

Prva, ki je razkrila Nolanov prezir do uggic, je bila Emily Blunt, ki je nastopila v njegovi zadnji uspešnici Oppenheimer. “Nikoli nisem poznala nikogar, ki bi bolj sovražil uggice kot Chris Nolan,” je razkrila lani.

A je v njegov zagovor povedala, da je to le dokaz, da si želi, da je snemanju ves čas vse videti tako, ko je bilo v določenem zgodovinskem obdobju. “Če je na posnetku plastična steklenica, ga takoj zmoti in jo noče niti pogledati. Včasih sem obula uggice in v moje noge je takoj usmeril oster pogled. Bilo je, kot da sem spet na snemanju Hudičevka v Pradi.”

Nolan je potrdil njene besede in dejal, da ga je to, da je prihajala na snemanje v uggicah, “spravljalo ob živce”.

Foto: Profimedia

“Tisti, ki sodelujejo pri snemanju filma, vedo, o čem govorim. Smo na snemanju, izgubljamo luč in pokličemo igralce, da pridejo iz garderobe. Na sebi pa imajo velike plašče in te velike uggice, ker so čevlji njihovih likov neudobni. Saj veste, čevlji iz 40. let prejšnjega stoletja.”

Ker se je Emily sčasoma naveličala Chrisovih prošenj, naj se preobuje, mu je po koncu snemanja podarila par uggic.

Foto: Profimedia

Je pa Stephenu Colbertu na koncu pojasnil, da prepoved uggic velja le za igralce. “Torej jih preostala ekipa lahko nosi?” ga je vprašal voditelj. “Ekipa lahko ima topla stopala, ja,” je odvrnil.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close