Razprodaja rabljenih oblačil povzročila pravi zastoj na Čopovi

17. marec 2023

Razprodaja rabljenih oblačil povzročila pravi zastoj na Čopovi

17. marec 2023
Foto: Style

Ljudje, predvsem mladi, že od popoldneva čakajo v dolgi vrsti pred atrijem Pošte na Čopovi ulici.

Ljubitelji oblačil iz druge roke so danes prišli na svoj račun. V Ljubljani se namreč odvija največja razprodaja rabljenih oblačil, kjer vam oblačila zaračunajo glede na kilažo. En kilogram oblačil stane 39 evrov.

Dogodek, ki ga organizira mednarodno avstrijsko podjetje BeThrifty je tako na Čopovo ulico zvabilo veliko množico ljudi, željnih, da se dokopljejo do malih modnih zakladov. Organizatorji, ki sicer razprodaje rabljenih oblačil organizirajo po celi Evropi, so nam povedali, da danes pričakujejo okrog tisoč obiskovalcev.

Stojala v atriju Pošte na Čopovi ulici so bila polna najrazličnejših oblačil – od puloverjev, kavbojk, športnih majic in elegantnih srajc, pa do usnjenih jaken, plaščev iz umetnega krzna in torbic. “Največ stvari dobimo iz Amsterdama,” so nam razložili. Večina obiskovalcev je imela polna naročja oblačil, nekateri pa so s seboj pripeljali celo kovčke, ki so jih napolnili z oblačili.

Cilj organizatorja BeThrifty je združiti modo in trajnost. Z edinstvenimi rabljenimi kosi različnih znamk in velikosti želijo doseči, da bi bili kupci bolj ozavešeni in modnim kosom vdahnili novo življenje.

Če ste dogodek danes zamudili, imate čas za obisk še v soboto, 18. marca, ko bodo vrata odprta od 10.30 do 18. ure. Za dogodek potrebujete vstopnico, ki pa je brezplačna. Dobite jo lahko na njihovi spletni strani.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close