Rdeča & pink: color-block kombinacija, s katero boste opazne!

14. marec 2019

Rdeča & pink: color-block kombinacija, s katero boste opazne!

14. marec 2019

Dve barvi, za kateri so vam mame in babice vedno rekle, da se ‘tepeta’ in ne gresta skupaj? To modno pravilo je že davno prekršeno in bo to pomlad v ospredju trendov.

Trendi se menjajo ter reciklirajo in color-blocking je eden od njih, saj je v zadnjem času že uspel osvojiti mnoge trendseterke. Rdeča in roza: komaj dvajset let ali nekaj takega je, odkar smo poslušale, da ju ne smemo nikoli spojiti, potem pa so prišli oblikovalci, ki so nam pokazali, kako sta skupaj videti odlično.

Rdeča barva je dominantna in privlači pozornost ter daje samozavest, poudarja ženstvenost in opazovalcu pove, da ta ženska ničesar ne prepušča naključju. Roza oziroma pink barva pa je nežna, romantična ter razigrana. In ko ti dve barvi damo skupaj, se dobljeni kombinaciji ne moremo upreti.

Izraža namreč eleganco, čustvenost in romantičnost, prav to pa je sinergija, ki jo želimo doseči v vsaki kombinaciji oblačil ali v outfitu, ki ga sestavljamo.

Prelepa kombinacija rdeče in pink je to pomlad na voljo v več variacijah, lahko si kupite posamezne kose posebej v teh dveh barvah ali poščete krilo oziroma obleko, ki ima v dizajnu že to kombinacijo.

Topshop
Zara

Pri color-blockingu bodite pozorne le na odtenke (v kolikor boste same kupovale več različnih kosov v dveh barvah). Oblačila ali obutev (oziroma modni dodatek) v komplemenatrni barvi morata biti skoraj enakega odtenka, ko jih postavite nasproti kontrastni barvi.

H&M
levo Rodarte, desno Zara

V kolikor ste v color-blockingu šele začetnica, boste najbolj na varnem, če izberete obleko v rdeči barvi in roza salonarje. Ko pa boste usklajevanje odtenkov že dobro obvladovale, lahko verjamete, da vam bo tovrstno eksperimentiranje postalo ena najljubših modnih iger.

levo Topshop, desno Reserved
levo: Galvan, desno Gianvito Rossi

Da vas bomo k njej še bolj privabili, smo izpostavili nove ‘it kose’ iz pomladnih kolekcij blagovnih znamk, ki se bodo zelo lepo vključili v vaše color-blocking kombinacije, vam pa prepuščamo idejo, kako boste to naredile.

Foto: Topshop, Reserved, H&M, Zara, Net-a-Porter, Alphafreepress

Style. Več novic

New Report

Close