Recept za domačo Nutello, ki je veliko boljša od kupljene

25. januar 2024

Recept za domačo Nutello, ki je veliko boljša od kupljene

25. januar 2024
Foto: Instagram

Recept za domačo Nutello, ki je veliko boljša od kupljene

25. januar 2024
Foto: Insgtagram

Fantastičen namaz iz lešnikov in čokolade bo osvojil še tako izbirčne brbončice.

Po podatkih družbe Mental Floss se nekje na svetu vsaki 2 sekundi proda en kozarec Nutelle! Kolikokrat ste si rekli “Samo eno žlico bo,” čez pol ure pa je pred vami stala prazna embalaža? Popolnoma vas razumemo, to je pač ena tistih neustavljivih sladkarij, ki se je kar ne moremo nasititi. Razmerje lešnikov in čokolade je tako popolno, da se mu je res težko upreti.

Kaj pa če vam povemo, da obstaja različica, ki je še okusnejša od tiste iz trgovine? Morda se sliši nemogoče, pa vendar je! Gre za domačo Nutello, torej lešnikov in čokoladni namaz, ki je pripravljen v samo nekaj minutah, njegov okus pa je še bogatejši in slastnejši od kupljene Nutelle. Ne verjamete? Poskusite!

Sestavine:

  • 250 g praženih lešnikov,
  • 40 g kakava,
  • 100 g sladkorja v prahu,
  • 1 žlička vaniljevega ekstrakta,
  • 1 žlička soli,
  • 2 žlici kokosovega olja,
  • 50 g sesekljane čokolade (50 % kakava).

Postopek:

1. Pečico segrejte na 190 stopinj. Pekač obložite z mastnim papirjem.

2. Lešnike položite na pekač in jih pecite od 12 do 15 minut. Po 10 minutah preverite stanje.

3. Vzemite jih iz pečice in preložite na čisto kuhinjsko krpo. Pustite, da se ohladijo. Ko se ohladijo, jih nežno podrgnite s krpo, da odstranite lupino. Stresite jih v mešalnik ter mešajte, dokler ne dobite fine zmesi, ki izgleda kot namaz. To lahko traja 5 minut ali več, odvisno od moči mešalnika.

4. V nastalo zmes dodajte sladkor v prahu in kakav. Ponovno premešajte, da se vse sestavine povežejo. Dodate olje in vaniljev ekstrakt ter ponovno mešajte toliko časa, da se vse sestavine povežejo in zmes postane enotna.

Foto: Insgtagram

5. Dodajte sol in ponovno zaženite mešalnik za 5 do 10 sekund. Dodajte koščke čokolade in ponovno mešajte, dokler ne dobite kompaktne in gladke zmesi. Če vam konsistenca zmesi ni všeč ali se delajo grudice, dodajte še malo olja po svojem okusu. A ne pretiravajte, ker bo v tem primeru zmes preredka.

6. Dobljeni namaz preložite v čist kozarec in namažite na kos kruha, palačinke ali pa si ga privoščite kar na žlico. V hladilniku vam bo zdržal do enega meseca. Dober tek!

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close