Uredništvo / 23. september 2022

Revolucionarni izdelek za pomoč koži, ki potrebuje hidracijo

Prihajajo hladnejši meseci, ko je skrb za kožo še posebej pomembna. Kako ji vsakodnevno zagotoviti dovolj nege in vlažnosti? Imamo rešitev!

Najprej razčistimo, zakaj je vlažnost kože pravzaprav pomembna. Vsaka plast v koži ima optimalen odstotek vsebnosti vode. V povrhnjici je to 13 odstotkov, v usnjici pa tudi do 70 odstotkov. Če v povrhnjici ta odstotek pade pod 10, je koža suha. In prav suhost je glavni vzrok za nezadovoljstvo, povezano s kožo. Suha koža lahko srbi, se lušči in na oblačilih pušča bele luske, kmalu pa se prikrade tudi neprijeten občutek zategovanja.

Prav zato je potrebno poskrbeti, da je koža dovolj navlažena. Vlaga namreč vpliva na prehajanje snovi skozi kožo in poskrbi za njeno elastičnost ter posledično lepši izgled.

Foto: Vichy

Najboljša rešitev za večjo vlažnost kože

Najboljšo rešitev za vlaženje kože ponuja Mineral 89 booster, ki je številko ena med serumi v lekarnah po vsej Evropi* in velja za najbolje prodajani izdelek znamke Vichy. In to z razlogom! Rezultati so namreč vidni že po eni uri, ko je koža za kar 71-odstotkov močnejša, kar ji zagotavlja boljše vlaženje in polnost.

Njegova minimalistična formula je zasnovana z mislijo na varnost in toleranco. Je brez vonja, alkohola in barvil ter tako primeren za najobčutljivejšo kožo – žensko in moško, mlado in bolj zrelo.

Foto: Vichy

Inovativna formula

Formula temelji na patentirani tehnologiji: mešanici 89 odstotne vulkanske vode Vichy z milijoni molekul mineralov in hialuronsko kislino z visoko molekulsko maso. Serum uporabljajte dvakrat na dan, kot prvi korak vaše lepotne rutine – samostojno ali pred nanosom dnevne kreme, odvisno od tipa kože.

Foto: Vichy

Kako izmeriti vlažnost kože?

A kako vemo, ali je naša koža dovolj navlažena? Odgovor ponuja inovativna naprava za merjenje vlažnosti kože GP SKIN Barrier, ki natančno izmeri  barierno funkcijo in hidracijo kože.

Barierna funkcija

Pregradna funkcija se nanaša na najbolj zunanjo plast povrhnjice in ima pomembno vlogo pri negi kože. Opisuje moč kožne pregrade in kako dobro ščiti kožo pred zunanjim okoljem.

Hidracija

Količina vlage, ki jo koža zadrži, je ključni dejavnik za splošno zdravje kože. Več vlage, kot vsebuje vaša koža, bolj je zdrava in napeta. Brez zadostne količine vlage lahko hitro postane občutljiva na oslabljeno kožno bariero.

Foto: Anže Petkovšek

Kako deluje?

GP SKIN Barrier istočasno skenira raven izgube vode in hidracije kože. Poseben senzor v nekaj sekundah izmeri, koliko vlage zadržuje vaša koža in v kakšnem stanju je vaša kožna bariera. Podatke potem preko Bluetootha pošlje na aplikacijo GPSKIN na telefonu.

Vlažnost si lahko izmerite na kateremkoli predelu obraza, rokah, notranjem delu zapestja in notranjem delu komolca. Naprava vam pokaže, ali je vaša koža normalna, suha ali zelo suha, ter vam na podlagi rezultatov ponudi primerne rešitve in nasvete. Vse informacije o meritvah vlažnosti se sproti shranjujejo, tako da lahko vedno znova preverite prejšnje rezultate in spremljate izboljšanje vaše kože.

Foto: Anže Petkovšek

Rezultati prej in potem

O tem, kako učinkovit je Booster Mineral 89, pričajo rezultati testov, ki so jih uporabnice naredile pred in po uporabi izdelka. Preizkusila ga je tudi naša modna urednica Kaja, ki ji je stopnja vlažnosti ob prvem merjenju pokazala 76 od 100 odstotkov, medtem ko je moč kožne bariere znašala 70 od 100 odstotkov.

Na obraz je nato nanesla serum in postopek merjenja ponovila, ko se je izdelek vpliv v kožo. Rezultat je bil neverjeten! Raven vlage v koži je bila zdaj 100-odstotna, medtem ko je trdnost kožne bariere ostala enaka. Glede na to, da je izdelek treba na kožo nanesti dvakrat na dan, bi se ob redni uporabi sčasoma izboljšala tudi kožna bariera.

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Zajem zaslona

Uporabnice hvalijo tudi izjemno lahko teksturo izdelka, ki se hitro vpije v kožo in na njej ne pušča lepljivega občutka, nad njim pa so navdušeni tudi tisti z najbolj občutljivo kožo. Izdelek je namreč bil testiran na več kot 3800 ljudeh vseh tipov kože, fototipov in spolov, zato ne preseneča, da ga priporočajo številni dermatologi po vsem svetu.

Foto: Vichy

Booster Mineral 89 je torej idealen za tiste, ki šele začenjajo svojo rutino nege kože, pa tudi za tiste, ki potrebujejo dodatno spodbudo, da bo koža videti bolj zdrava, sijoča ​​in polnejša. Še posebej aktualen bo s prihodom hladnejših dni, ko je koža hitro izsušena in pusta. Booster jo bo zaščitil pred zunanjimi vplivi in ji zagotovil vso potrebno vlago.

 

*Vir: IQVIA – Pharmatrend International – trg izdelkov za nego obraza – v Franciji, Italiji in Španiji (lekarne in paralekarne); v Nemčiji, Švici, Belgiji, Grčiji, Avstriji in na Nizozemskem (lekarne) – leta 2021 – po obsegu.

Kje kupiti?

Več informacij o izdelku Mineral 89 Booster najdete TUKAJ.

Avtor
Piše

Uredništvo

New Report

Close