Ricinusovo olje: 5 trikov, ki jih morate poznati

26. april 2019

Ricinusovo olje: 5 trikov, ki jih morate poznati

26. april 2019

Kadar je govora o lepotnih navadah, smo verjetno soglasni, da ni pravega pravila, saj se razlikujejo od osebe do osebe, česar pa ne sme zanemariti nihče, so olja.

Poleg tega, da so namenjeni za nego obraza, jih lahko uporabljamo tudi za ostale dele telesa, in eno takšnih je ricinusovo olje.

Ricinusovo olje izvira iz rastline ricinus, ki je pravzaprav ena izmed najbolj strupenih, kljub temu pa je njeno olje eno izmed blagodejnih na svetu. Olje je znano po svojem zdravilnih in obnovitvenih učinkih, največkrat pa se uporablja za obraz in lase. Poleg tega, da so v oljčni formi, je ricinus pogosta sestavina različnih šamponov, balzamov, milih in ostalih izdelkih za nego.

Ricinusovo olje ima visoko osebnost vitamina E, ki je antibakterijsko sredstvo, zato mora najti svoj prostor na vaši lepotni polici. Da pa bi vas še dodatno opozorili na njegovo uporabo, preberite naslednjih pet trikov, za katere je ricinusovo olje več kot odlično.

Dolge in goste trepalnice so eden izmed največjih lepotnih atributov, in čeprav jih lahko dosežete na različne načine, je najboljše, če jih pridobite na naravni način.

Ricinusovo olje je odličen zaveznik, kadar želite pospešiti rast trepalnic in vse kar morate narediti je, da pred spanjem nanje nanesete nekaj kapljic olja. V zelo kratkem času boste opazili prve rezultate: bolj goste, daljše in bolj zdrave trepalnice. Poleg trepalnic ricinusovo olje poskrbi tudi za rast obrvi in las. Če ste v preteklosti pretiravali s puljenjem obrvi, morate nanje nanašati ricinusovo olje ter biti resnično dosledni in rezultati bodo kmalu vidni.

Za rast las je ricinusovo olje nedvomno najbolj priljubljen izdelek, poleg tega pa uspešno odpravlja prhljaj. Strokovnjaki priporočajo, da kombinirate ricinusovo in arganovo olje, saj poleg rasti, lase obnavljata in ščitita lase.

Pri negi obraza olje uporabljamo lahko tudi za ustnice namesto glosa oziroma šminke. Poleg ustnic ga lahko nanesete na dele telesa, kjer ste opazili strije.

Čeprav rezultati ne bodo vidni tako hitro, boste po dveh mesecih uporabe opazili veliko razliko, zato bodite vztrajni in uživajte v vseh blagodejnih učinkih zdravilnega olja.

Foto: Instagra,

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close