Rihanna je postala nacionalna junakinja

01. december 2021

Rihanna je postala nacionalna junakinja

01. december 2021

Barbados je v ponedeljek postal republika in prekinil vezi z britansko monarhijo, posebno čast pa je dobila pevka in podjetnica Rihanna.

Rihanna je zadnja leta bolj kot popzvezdnica znana tudi kot ustanoviteljica znamke Fenty Beauty, ki je priljubljena predvsem zaradi kolekcije ličil, ki so primerna za kar petdeset različnih odtenkov kože.

Triintridesetletna barbadoška podjetnica pa je bila zdaj nagrajena še s posebno častjo – imenovana je bila namreč za nacionalno junakinjo Barbadosa. Ta naziv je na Barbadosu do sedaj prejelo enajst ljudi, Rihanna je ena izmed dveh prejemnic.

Avtor: Profimedia

Predsednica barbadoške vlade Mia Mottley je v svojem govoru Rihanno pozvala, naj “še naprej sije kot diamant in prinese čast svoji državi z besedami in dejanji”, s čemer je citirala Rihannino pesem Diamonds. Rihanna, z uradnim imenom Robyn Rihanna Fenty, je za podelitev, ki je potekala v njenem rojstnem mestu Bridgetown, nosila oranžno svileno obleko znamke Bottega Veneta, pete in črno zaščitno masko. 

Slavnostne prireditve se je udeležil tudi britanski princ Charles, ki je imel kot častni gost tudi govor, v katerem je med drugim omenil in obsodil suženjstvo. S tem, ko je Barbados postal republika, se je namreč ločil od britanske krone.

Avtor: Profimedia

Leto 2021 je bilo za Rihanno izjemno uspešno. Avgusta je namreč tudi uradno postala miljarderka in s tem ena najbolj uspešnih vplivnic na svetu. 

Forbes je poleti poročal tudi, da je zvezdnica “vredna” 1,7 milijarde dolarjev, kar je le malo manj od vrednosti Oprah Winfrey

Rihanna je od letošnjega leta v zvezi z rapperjem ASAP Rockyjem, v začetku leta pa je oboževalcem obljubila tudi, da se kmalu vrača z novimi skladbami. Od njenega zadnjega albuma je minilo že pet let, album Anti je namreč izšel leta 2016. 

Style. Več novic

New Report

Close