Ruske vplivnice iz protesta uničujejo Chanelove torbice

08. april 2022

Ruske vplivnice iz protesta uničujejo Chanelove torbice

08. april 2022
Foto: Instagram

Ker je Chanel zaloputnil vrata ruskim vplivnicam, so te začele v znak protesta uničevati svoje Chanelove izdelke.

Francoska modna hiša Chanel je ena od številnih trgovin, ki je začela izvajati sankcije, ki jih je proti Rusiji po vsem svetu uvedla EU. Gre za to, da se preneha prodaja izdelkov tistim posameznikom, pri katerih obstaja verjetnost, da jih bodo prepeljali v Rusijo.

Pri Chanelu so se tega lotili tako, da so pri svojih strankah v vseh svojih trgovinah začeli preverjati prebivališča strank, s čimer želijo prepričati, da njihovi kosi ne bodo uporabljeni v Rusiji.

Chanel je sicer ena od številnih prestižnih znamk, ki je ob začetku vojne z Ukrajino v Rusiji zaprla vse svoje poslovalnice.

Chanelova trgovina v Moskvi, na vratih pa obvestilo o zaprtju. (Foto: Profimedia)

“Nobena torba ne pretehta ljubezni, ki jo imam do svoje domovine”

Poteza je seveda ujezila številne Rusinje, ki so vse skupaj označile za rusofobijo, Chanel pa obtožile, da se gre “rusofobno kampanjo”.

Zato so ubrale svojo taktiko.

“Če Chanel ne spoštuje svojih strank, zakaj bi me spoštovale njih?” je denimo na Instagramu zapisala Victoria Bonya, nato pa v videoposnetku s škarjami uničila svojo črno Chanelovo torbico.

Enako je storila televizijska voditeljica in igralka Marina Ermoškina, ki se je svoje torbice lotila z vrtnimi škarjami.

“Nobena torba, nobena stvar ne pretehta ljubezni, ki jo imam do svoje domovine. Sem proti rusofobiji, proti znamkam, ki spodbujajo rusofobijo. Pri Chanelu so se odločili ponižati in diskriminirati ljudi, moje sodržavljane, in tega ne bom tolerirala,” je zapisala na Instagramu.

Enako je storila tudi didžejka Katya Guseva:

Pri Chanelu si prizadevajo izboljšati pristop

Na vse skupaj so se pri Chanelu že odzvali in dejali, da znamka “posluje skladno z vsemi zakoni, ki veljajo po svetu, tako za podjetja kot za zaposlene, vključno s sankcijami.”

Uničevanje torbic ruskih vplivnic pa so komentirali z besedami, da se zavedajo, da so sprejete sankcije pri nekaterih strankah vzbudile razočaranje.

“Trenutno si prizadevamo izboljšati ta pristop in se opravičujemo za morebitne nesporazume. Pozdravljamo vse naše stranke, ne glede na to, od kod prihajajo. To je prednostna naloga za Chanel,” je sporočil njihov predstavnik.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close