Ryan Reynolds pred kamerami na kolonoskopijo

16. september 2022

Ryan Reynolds pred kamerami na kolonoskopijo

16. september 2022

Znan igralec je javno delil posnetek svoje kolonoskopije, da bi odrasle ozavestil o raku debelega črevesja.

45-letni igralec iz serije Deadpool in njegov soigralec Rob McElhenney sta se odločila združiti moči z Lead From Behind, organizacijo za ozaveščanje o raku debelega črevesa, da bi ljudi – zlasti moške – spodbudili k posegu v starosti, ko to priporočajo zdravniki.

Ryan Reynolds je med prvo kolonoskopijo odkril, da ima majhen polip na debelem črevesu.

Foto: Youtube

V videoposnetku na YouTubu, ki je bil v torek objavljen na Reynoldsovi strani, sta pojasnila, da želita dokazati, kako lahko presajanje rešuje življenja.

“V normalnih okoliščinah ne bi nikoli dovolil, da bi medicinski poseg postavili pred kamero in ga nato delili z drugimi. A ker to lahko reši življenja, je to dovolj motivacije, da objavim videoposnetek, kako mi kamero potisnejo v rit,” je dejal Reynolds.

Med posegom je Reynolds razkril, da so na desni strani debelega črevesa našli “izjemno subtilen polip”, ki so ga nemudoma odstranili. “To vam je potencialno rešilo življenje in to vam povem brez namena dramatiziranja,” je po pregledu dejal zdravnik Reynoldsu in mu pokazal posnetek tkiva.

Reynolds pred odkritjem polipa ni imel nikakršnih simptomov in zdravnik je poudaril, da se ta test izvaja ravno zaradi tega.

McElhenney je imel tri polipe, za katere je njegov zdravnik rekel, da niso razlog za skrb, vendar je bilo dobro, da so jih zgodaj odkrili in odstranili. Zvezdnik se je pošalil, da je premagal Reynoldsa, ker je imel še dva polipa.

Po videu, ki sta ga posnela, se na koncu izpiše sporočilo: “Raka debelega črevesa je mogoče preprečiti. Če ste starejši od 45 let, se posvetujte s svojim zdravnikom o kolonoskopiji.” Igralca upata, da sta s svojo potezo marsikoga prepričala, da preventivno ukrepa.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close