Oglasno sporočilo / 06. marec 2023

s.Oliver preobrazba za maturantski ples: iz fanta v gentlemana

Formalni in edinstveni večeri zahtevajo ustrezen kodeks oblačenja. Za nepozabne spomine na maturantski ples in fotografije v stilu najboljših modnih revij, smo za vašega soplesalca, brata, moža ali očeta izbrali moderne in klasične videze.

Mladi fantje so pred pomembnim večerom, ko bodo s soplesalko postavljeni v središče in pod žaromete, na eni strani navdušeni in v pričakovanju, po drugi strani pa je lahko zanje iskanje pravih oblačil precej stresno. A ni treba, da je tako. Izbrali smo videze, s katerimi ne morejo zgrešiti in jih lahko nosijo tudi kasneje za druge posebne priložnosti.

Trend moških oblek zadnjih nekaj let narekujejo ozko krojene suknjiče z ozkimi reverji in zapenjanjem na dva gumba. Prav tako ostajajo med priljubljenimi trendi ozke hlače, zlikane na rob. Dolžina hlač je nekoliko krajša in sega do gležnjev. Ta model obleke je žal rezerviran za vitke moške, bolj krepki moški raje izberite klasični model z običajno dolžino hlačnic.

Včasih strogo formalne in elegantne obleke v zadnjem času zamenjujejo tudi bolj sproščeni videzi. Lahkotnejši materiali kot je na primer lan in obleke v kombinaciji s športno obutvijo zagotavljajo udoben, a še vedno šik videz. Snežno belo srajco lahko zamenja bombažna majica, čez katero se obleče eleganten suknjič, pri čemer naj spodnji del obleke zamenja jeans. Videz predlagamo športnim fantom, ki niso vajeni elegantnih oblačil in ne želijo obleči klasične obleke.

Bela srajca gre z maturantsko obleko z roko v roki. Svetlo modri odtenki srajce odlično pristajajo sivim oblekam in ravno obratno nežno siva srajca dopolnjuje svetlo modro obleko. Pisane srajce navadno kombiniramo tudi s suknjiči in jeansom. Kombinacija bele srajce in jeansa ni najbolj posrečena. K srajci se lahko izbere ozko kravato ali zadnje čase vse bolj priljubljen metuljček.

Vodilo pri izbiri materialov naj bo kakovost. Kakovostni materiali se manj mečkajo in ohranijo strukturo obleke dalj časa. Posamezne dele obleke se lahko nosi tudi ločeno. Prepustite se kreativnosti in kombinirajte hlače od obleke s tanjšimi pleteninami in srajcami, suknjič z jeansom ali hlačami chino kroja. Ti videzi in kombinacije zahtevajo športno obutev in si ne želijo druženja s kravatami ali metuljčki, ki naj ostanejo v predalu za druge priložnosti.

Inspiracija klasične črne obleke z metuljčkom je za mnoge agent ikonični James Bond z dovoljenjem “dress to thrill”. Prelevitev v gentlemana bo uspela z elegantno črno obleko, belo srajco ter črnim metuljčkom. Ne pozabite na skrivno orožje – robček v žepu, tanke črne nogavice in seveda usnjene čevlje z vezalkami, katerih podplat naj bo čim tanjši.

Letošnjo pomlad bodo popestrile moške obleke v safari odtenkih. Olivno zelena, ki se najlepše spogleduje z dodatki v rjavih odtenkih in belo srajco ter peščena bež barva, ki je rada v družbi črnih dodatkov in bele ali svetlo modre srajce. Za vse, ki ljubijo zadnje modne trende in se ne bojijo eksperimentiranja z barvami.

Triki in nasveti za nepozaben večer

  • gentleman se zaveda, da je nošenje primernih oblačil odraz spoštovanja, ki ga nekdo izkazuje do okolice
  • vsesplošno znani bonton oblačenja veleva, da ko moški stoji, mora biti zgornji gumb zapet in spodnji odpet. Med sedenjem so odprti vsi gumbi, ko se moški vstane, naj zgornji gumb spet zapne
  • pomembno je, da so hlače moškemu prav v pasu, čez zadnjico in po celotni dolžini nog
  • usnjen pas z neopazno zaponko ima vizualno in uporabno funkcijo, saj se lahko s pomočjo pasa popravi morebitna odstopanja pri velikosti hlač
  • izbor stila obleke in materialov naj bo v skladu z osebnim stilom, pri čemer je počutje na prvem mestu
  • še tako dober dizajn ne odtehta neustrezne velikosti ali dolžine hlačnic in rokavov, zato mora biti obleka kot `ulita`
  • nakup moške obleke je investicija za več priložnosti, zato naj bo izbor odraz tega
  • lep nasmešek in dobra volja ne gresta nikoli iz mode ter sta obvezen dodatek vsakega maturanta ali povabljenca

Kje kupiti?

Najlepša oblačila in navdih za ta poseben večer najdete v trgovinah s.Oliver in s.Oliver Black Label po vsej Sloveniji ali na s.oliver.si.

 

New Report

Close