S tem klasičnim vzorcem je trenutno obseden modni svet!

26. november 2018

Najbolj se vam splača investirati v obleko z vzorcem škotskega kara, saj tako dobite dve trendi oblačili, ki ju lahko nosite skupaj ali vsakega posebej kombinirate z drugimi modnimi kosi.

Če niste prav hudo navdušene nad živalskim potiskom, ki je to jesen in zimo zelo aktualen, boste vesele novice, da je novo modno sezono zaznamovala vrnitev še enega potiska na tkaninah – svoj veliki trenutek je namreč spet doživel t.i. ‘škotski karo’ oziroma tartan vzorec.

Gre za enega od najbolj priljubljenih vzorcev iz nabora klasike, ki je, nadvse nepričakovano, postal eden od vodilnih trendov sezone, tako že dokazujejo podobe na Instagramu in na drugih družbenih omrežjih, modni strokovnjaki pa mu napovedujejo še večjo priljubljenost v zimskih dneh.

https://www.instagram.com/p/BqIKbiEAplD/?utm_source=ig_embed

Kot se morda še spomnite iz preteklosti, je izvirni škotski karo vzorec vselej nastopal v kombinaciji z rdečo (in tudi zeleno) barvo, sodobne verzije tega vzorca pa prihajajo v novi sezoni med nas v bogati paleti barv, od zamolklih do trendovsko neonskih, vsaka od variacij na temo vam bo pomagala, da svoj modni videz in stajling še nadgradite.

https://www.instagram.com/p/BqUsDcKBMK2/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/Bo3x6rygzk-/?utm_source=ig_embed

To zimo se vam najbolj splača investirati v obleko z vzorcem škotskega kara, saj tako v hipu dobite dve oblačili, ki sta v trendu in ju lahko nosite skupaj ali vsakega posebej kombinirate s preostankom garderobe. Zanimivo je, da so škotski ‘tartan’ v začetku 18. stoletja v Veliki Britaniji prepovedali s posebnim odlokom, ki je bil posledica dolgotrajnih spopadov med Britanci in Škoti. Ker pa je prepovedan sadež vedno najslajši, je tudi škotski karo ravno zaradi prepovedi postal prvič v zgodovini mode aktualen.

https://www.instagram.com/p/BZTI1GcFd0F/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/BqZvRyWA5dK/?utm_source=ig_embed

In ker se določene stvari vedno znova vračajo v modo, je podobno tudi s škotskim karom. Novo modno preobrazbo so mu zagotovili prav britanski punk glasbeniki v poznih 60. in v nato še v 70. letih, vse od takrat pa se legenda škotskega kara vedno znova v intervalih pojavlja na modni sceni. Do današnjih dni se je že uveljavila kot brezčasna in nepogrešljiva klasika v naših garderobnih omarah.

 

D. S.

Foto: Nautique, Instagram

 

New Report

Close