S tem kuhinjskim pripomočkom do najlepših kodrov

26. januar 2023

S tem kuhinjskim pripomočkom do najlepših kodrov

26. januar 2023
Foto: Profimedia

Nov dan, nov lepotni trik s TikToka. 

Tokrat gre za cedilo, ki so ga preizkusili številni uporabniki TikToka in potrdili, da je meja med noro in genialno idejo lahko zelo tanka.

Liz Fox Roseberry je namreč pri sušenju las namesto difuzorja za sušilec las, ki ga običajno uporabljajo kodrolaske, uporabila cedilo, s katerim po navadi odcedimo testenine. 

@foxcraftcustom I can’t tell the difference between genius and crazy anymore lol #wavyhairtips #hairhacks #plopping #hairproblems #diffusecurlyhair #foxcraftcustom ♬ original sound – Taylor Dean

Ostali uporabniki so bili navdušeni, med njimi lahko najdemo tudi tiste, ki pravijo, da so se na TikToku naučili celo več kot v srednji šoli ter na faksu skupaj. Še vedno pa se najdejo nekateri, ki poudarjajo higieničnost tega trika. “In zato ne jem v hišah drugih ljudi,” je zapisal eden od uporabnikov, medtem ko so drugi poudarili tudi to, da je potrebno za segrevanje cedil uporabiti nizke temperature, sicer lahko poškodujemo lase. 

Da trik deluje, potrjujejo tudi strokovnjaki, ki pravijo, da cedilo za testenine res deluje na enak način kot difuzor. Toploto namreč enakomerno porazdeli po kodrih, tako da so ti enakomerno skodrani, lasje pa imajo videz las, ki so posušeni na zraku.

Kljub temu svetujejo, da uporabljamo pripomočke, namenjene lasem. “Ni vam treba brskati po kuhinjskih predalih,” pravi lasni stilist Jason Collier in dodaja, da s pravimi pripomočki lahko cedilo uporabljamo zgolj za testenine. 

@theogbells Let me know if you’ve tried this😈 #fyp #diffusecurlyhair #strainerhack #hair ♬ MONTERO (Call Me By Your Name) – Lil Nas X

Ne glede na to, kakšne vrste difuzor uporabljamo, kuhinjskega ali tistega, namenjenega lasem, pa je pomembno, da pri sušenju las uporabljamo izdelke, ki navlažijo in definirajo naše kodre, ne smemo pa pozabiti tudi na zaščito pred toploto. 

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close