S temi lepotnimi rituali morate nehati po 35. letu!

16. junij 2020

S temi lepotnimi rituali morate nehati po 35. letu!

16. junij 2020

Ko je govora o koži, je po dopolnjenih 35. letih treba paziti na nekaj stvari, da se izognete gubicam in nečisti koži. Te stvari morajo iti v pozabo …

V posteljo z make-upom

Maskara za zvečer, zjutraj pa eye-liner? Tega ne počnite! Ker vaša koža z leti zahteva vse več nege, morate vsak večer temeljito očistiti kožo. Šele, ko odstranite puder in maskaro z obraza, koža lahko zadiha. To preprečuje nastanek nečiste kože in gub. Pri tem predlagamo uporabo lahkih losjonov za čiščenje in nanos bogate kreme za področje okoli oči.

Hitre in velike spremembe v teži

Od sredine tridesetih se lahko telo spremeni. Medtem ko ste se v dvajsetih še borili z nihanjem teže, bi se zdaj že morala stabilizirati, saj v nasprotnem primeru obraz lahko izgubi polnost. Zaradi tega morate paziti, da obdržite določeno težo, saj hitra nihanja lahko pustijo posledice – še posebej na obrazu.

Izpostavljanje soncu

Skoraj ni procesa, ki ne bi bolj vplival na proces staranja ter tveganje za kožnega raka, kot neposredno nastavljanje soncu. Če ležite na soncu, da bi zagorele, morate najprej na telo in obraz nanesti dobro kremo za sončenje – in preživeti na soncu čim manj časa. Naj nanašanje zaščitne kreme postane vaša jutranja rutina. Znanstveniki so v eni izmed raziskav ugotovili, da vsakodnevno nanašanje krem za zaščito pred soncem preprečuje sončne opekline, pa tudi pigmentne lise, gube in druge težave s kožo. Verjemite, koža vam bo dvakrat hvaležna!

Negovanje kože z agresivnimi izdelki

Čeprav so lahko posebna sredstva priti aknam v dvajsetih letih zelo koristna, morate od 35. leta naprej kožo negovati z nežnimi izdelki. Struktura kože se s starostjo spreminja in zato potrebuje drugačno nego. Nega obraza naj bo bolj bogata ter naj vsebuje več vlage. Primer: kremo nadomestite s serumom.

Foto: Instagram

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close