“Se moški odpovedujemo moškosti, če priznamo, da uporabljamo vlažilno kremo?”

18. marec 2023

“Se moški odpovedujemo moškosti, če priznamo, da uporabljamo vlažilno kremo?”

18. marec 2023
Foto: Instagram @niallhoran

Pevec nekdanje popularne britanske skupine One Direction je za Vogue pokazal, kako skrbi za svojo kožo. 

Po tem, ko je Niall Horan na TikToku predstavil, kako skrbi za svojo kožo, je svojo rutino podrobneje predstavil še za Vogue, v videu pa pokaže tudi, kako si uredi lase. Njegova rutina za nego kože obsega štirinajst korakov, saj pravi, da si ob bližajočem prestopu v trideseta leta vseeno želi obdržati otroški obraz. 

Horan si obraz najprej poškropi s hladno vodo. “Ne vem, ali je to mit, ne vem, ali zares deluje,” pravi in dodaja, da je slišal, da si Lewis Hamilton in Sam Smith škropita obraz z mrzlo vodo. “Pomislil sem, ‘No, onadva delujeta mlada in sveža, zato bom tudi jaz to počel’.” Nato si obraz umije s čistilnim gelom, ko to spere, pa je čas za piling, ki ga naredi dvakrat do trikrat tedensko. 

Foto: Instagram @niallhoran

Dodaja, da obožuje parni aparat, za katerega razlaga, da čudovito odpre pore in njegovo kožo naredi zares sijočo, odličen pa je tudi za njegove glasilke. Sledi lepilna maska za oči, ki jih nosi tudi med vožnjo ali pa na letalu. Medtem ko ima pod očmi nalepljene gel lističe, si obraz ohladi z velikimi hladilnimi masažnimi kroglami za obraz, za katere pravi, da jih je odkril pred kratkim in da so najboljša stvar za njegovo kožo. Ko konča z masažo obraza, si odlepi lističe ter nanese tonik, nato pa obraz izpostavi hladni pari, ki zapre njegove pore. 

Na svoj obraz nato nanese serum, olje za obraz, dve majhni pumpici vlažilne kreme, kremo za oči, kremo za sončenje, nikoli pa ne pozabi na balzam za ustnice. Pravi, da veliko časa preživi na golf igrišču, kjer je zaradi močnega vetra balzam za ustnice nujno potreben. 

29-letnik pravi, da se v zadnjih letih zares posveča skrbi za svojo kožo in da je bil pred tem precej “fantovski glede tega”, toda v poznih dvajsetih se je odločil, da bo poskrbel za zdravje svoje kože. 

“Mislim, da smo moški vedno boljši glede tega, ampak vsi so iz nekega razloga vedno proti negi kože. Res ne vem, zakaj. Bi se odpovedali delu svoje moškosti, če bi priznali uporabo vlažilne kreme? Tudi mi potrebujemo svojo kožo, fantje. Imamo samo eno kožo, zato poskrbite zanjo.”

Pevec dodaja, da gre pri negi kože zgolj za dvajset minut dnevno, ki jih namenimo skrbi za svojo kožo in skrbi zase, majhne dnevne rutine, kot sta fitnes in rutina za nego kože pa nedvomno izboljšajo kvaliteto našega življenja.

Na koncu pa da še en nasvet: “In zapomnite si: izgledajte čudovito, počutite se čudovito!”

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close