Se primerjate z drugimi? 5 nasvetov, da se znebite primerjanja za vedno!

ajda, 07. december 2016.

Primerjanje je bližnjica do slabe volje!

Primerjanje je naravno in velika večina ljudi se občasno primerja. Vendar vsi kljub temu vemo, da se ne bi smeli. Žal je primerjanje eno najbolj škodljivih vedenj in hitra bližnjica do slabe volje, piše Maria Stenvinkel iz Tiny Budha. Osredotočamo se samo na to, česar v življenju nimamo. Zanke primerjanja so prav na vsakem koraku; v službi, na družabnih omrežjih, odnosih itd. Če pogledamo z druge strani, je primerjanje precej neumno, saj nikoli ne bomo mogli biti nekdo drug, ampak samo boljša ali slabša različica sebe. Primerjanja človeka izčrpa, saj ni »nikoli dovolj dober« in sega po nemogočem. Preberite si naslednje trike strani TinyBudha in v vaše življenje prikličite zadovoljstvo in mir.

1. POSKRBITE ZASE

Če se ves čas ozirate na drugo stran, se ne osredotočate na svojo rast. Vzemite si čas in investirajte vase ter poskrbite za svojo duševnost in telo.

Woman meditating on beach

 

2. SPREJMITE SE

Veliko lažje je reči, »imela se bom rada, ko bom shujšala 3 kilograme« ali »ko bom dobila partnerja/ko, se bom cenila,« vendar je to daleč od resnice, saj so to le izgovori. Sprejmite se takšni kot ste, v tem trenutku in opustite nerealne ideale. Samozavest naj bo vaša mantra. Vsako jutro si v ogledalu ponavljajte afirmacijo »Rada se imam in sprejemam se takšna kot sem.«

 

3. SPREJMITE SVOJO ZGODOVINO

Prav vsi imamo v življenju vzpone in padce, na katere nismo ponosni. Vendar so vas ravno ti pripeljali do neprecenljivih izkušenj. Zaradi svoje zgodovine ste zrasli in se izoblikovali kot oseba.

 

4. NAREDITE DETOX DRUŽABNIH OMREŽIJ

Na Instagram ali Facebooku nihče ne objavi slabih trenutkov, kot so jok, konflikti, svoje lepotne »(ne)pravilnosti« ali nizkega stanja na bančnem računu. Ljudje objavljajo vrhunce svojih dni, ki so v večini zrežirani. Nekaj dni brez družabnih omrežij bo v vaše življenje prineslo mir in zavedanje, da ste vredni veliko več. Podzavestno se namreč primerjate, med brskanjem pa zapravite ogromno časa in energije.

 

5. ZAVEDAJTE SE, DA JE TO LE DEL VAŠEGA ŽIVLJENJA

Včasih ljudje hitimo in želimo prehitevati naraven potek življenja. Zavedajte se, da to ni konec vaše poti in vas lepe stvari še čakajo, vendar zahtevajo svoj čas. Vsak posameznik ima svoj tempo življenja in isto leto rojstva zagotovo ni faktor za primerjanje! Časa za izpolnitev svojih ciljev imate na pretek. Zato ne pomeni, da čez tri leta ne boste izpolnili svojih sanj.

 

Zavedajte se, da se popolni takšni kot ste. Upamo, da smo vam z nasveti pomagali! 

Vir fotografij: Google Images, TinyBudha

O avtorju

ajda

New Report

Close