Se vrača ta nadvse priljubljeni trend iz 90. let?

Zapestnica za okoli gležnja je prikupen in igriv trend, ki se je vrnil na velika vrata. Uteleša veselje do poletja in svobodo.

Če ste bile v 90. letih najstnica ali mlada ženska, se boste prav presneto dobro spomnile, da ste komaj čakale toplejših dni in kratkih oblek ali hlač ter sandal, da ste si lahko nadele zapestnico okoli gležnja. To niso bile običajne zapestnice za na roko, ampak prav za na gleženj. Zdelo se nam je seksi in prikupno, ko se je lepo zalesketalo na goli, porjaveli koži ali zaplesalo okoli poletne obutve, ko so ženske tako okitene hodile skozi mesto ali sedele na pijači na promenadi.

In ker zgledi vlečejo, sem si najprej tudi sama trend zgolj skeptično ogledovala, nekega lepega dne, ko očitno nisem imela nič pametnejšega za delati, pa sem na sprehodu skozi mesto na stojnici kupila to super trendovsko reč in si jo dala okoli gležnja… Ne za dolgo, ker me je bingljanje na nogi motilo, vseeno pa sem dala trendu priložnost. In predvsem sem ga rada gledala na drugih ženskah.

Kako drugačni časi so bili to! Obdobje počasnega interneta, ko se je spletna stran nalagala sto let, pametnih telefonov s super fotoaparati ni bilo, pa smo zato vse lepo kopirali na xeroxu, nosila se je ‘trda’ paževska pričeska s prameni ‘Prijateljice’ Jennifer Aniston, vsi so želeli imeti Tamagoči in prav vsi smo obsedeno buljili serijo Beverly Hills 902010.

Če natančno pomislimo, ni bilo s tistimi časi prav nič narobe… Vsaj za nas, ki smo takrat bili stari nekje med 15 in 20 let, smo ravno končevali gimnazijo ali se vpisovali na fakulteto. Bil je čas silnega optimizma in veselja; mladost je pač najlepši čas. Vse je zabavno in dovoljeni so nam bili vsi poskusi ter delanje napak – predstavljajte si, da bi lahko sedaj, pri 40., 50. ali še kasneje, enako vihravo zagrešili kako napako ali posneli modni trend kar tako…

Ne vemo zakaj, ampak odbita in eksperimentalna moda 90. let (očitno modno zelo plodno obdobje) je zadnja leta spet osvojila svet. Je na delu nostalgija, ali 90. leta preprosto spet odkriva zdajšnja generacija, stara tam 15-30? Najgrša modna pridobitev 90. let (vsaj zame osebno) je bila sicer ‘choker’ ogrlica, ki, kot že njeno ime pove, davi okoli vratu. Gre za ogrlico, ki se zapenja tesno okoli vratu in je bila včasih simbol panka, ki je sčasoma postal bolj eleganten, še vedno pa…brrrr… sovražim že samo misel, da me nek predmet davi okoli vratu.

Na srečo je zapestnica okoli gležnja precej boj prikupen in znatno manj moteč trend iz 90., ki se zdaj vrača na velika vrata! Choker ogrlici je po kratki reprizi hitro odzvonilo, medtem ko se zna zapestnica za gleženj obdržati dlje.

Tudi svetovne trendesetterke že od prvih toplih dni nosijo zapestnice okoli gležnja najrazličnejših oblik, materialov in barv, prav tako tudi znane blogerke ter instagramerke. Izberite diskretno in tanko zapestnico ali več njih, a prav gotovo se boste zabavale, ko boste na ta način okrasile svoje lepo porjavele noge. S trendi je tako, da res najlepše pristajajo mladim puncam, tu se ne smemo slepiti. A vseeno: če imate na pogled odlične noge, seksi in trenirane ter dolge, si smete ta trend zlahka privoščiti, tudi če ste že prekoračile 40. leto!

 

Foto: Etsy, Instagram, Asos, Call it Spring, Pinterest, Galore Mag

New Report

Close