Sean Connery – nasilnež v podobi svetnika: pretepal ženo, ji prepovedal delo in jo puščal brez denarja!

11. november 2020

Sean Connery – nasilnež v podobi svetnika: pretepal ženo, ji prepovedal delo in jo puščal brez denarja!

11. november 2020

Mnogi so v luči pregovora »o pokojniku samo vse dobro« Seana Conneryja postavili za svetnika, a je bil daleč od tega.

Pred manj kot dvema tednoma je Sean Connery umrl v spanju. V starosti 90 let je odšel igralec, ki je bil najbolj znan po vlogi Jamesa Bonda.

Sean je namreč v dveh intervjujih priznal, da se mu ne zdi nič narobe, če nekdo udari svojo ženo, kasneje pa je seveda vse zanikal. Ostro je zanikal očitke svoje prve žene Diane Cilento, da jo je pretepel med njunim 11-letnim zakonom.

Vendar so vsi verjeli Diani Silento, saj je nesrečna ženska dolgo časa imela modrice na obrazu, kot posledico nasilja v zakonu.

Medtem ko je bil Sean Connery še zelo mlad igralec, ga je spremljal ugled človeka s težko naravo in težnjo k nasilju.

Prijateljica, ki je bila blizu njegovi prvi ženi, trdi, da je imela pogosto modrice na očeh in otekel obraz, ki ga je skrivala pod plastmi ličil. Diane sicer ni bila šibka ženska, toda že takrat je bilo jasno, da je postala žrtev nasilja v družini.

Takrat je Sean Connery posnel že tri filme o Jamesu Bondu in bil izjemno priljubljen igralec.

Na zabavi po uspešnem zaključku enega filma se je Diane družila s kolegi.

“Zdelo se mi je, da moj kozarec sangrije nima dna. Bolj, ko sem pila, bolj tekoča je postajala moja španščina. Jasno se spominjam množice ljudi, ki so mi ploskali in navijali, ko sem se vrtela v ritmu flamenka. Seana sem iskal s pogledom, toda nisem ga videla. Nato se je nenadoma pred mano pojavil njegov namrščen obraz. Ko sva se povzpela po stopnicah v sobo, sem ugotovila, da je že prepozno.

Ko sem stopila v sobo, sem v temi začutila udarec na obrazu, ki me je podrl na tla. Spomnim se, da sva kričala. Vstala sem in ga poskušala udariti nazaj, a še en udarec me je spet podrl na tla.

Uspela sem se splaziti v kopalnico in se zakleniti. Noč sem preživela v solzah in bolečini na brisačah, ki so ležale na tleh.

Ko sem se zjutraj pogledala v ogledalo, sem bil zgrožena. Prepričana sem bila, da moj obraz ne bo nikoli več tak, kot je bil. Bil sem polna sramu, obupa in nisem hotela, da bi me kolegi videli takšno. Morala sem se skriti pred igralci, ekipo, novinarji … Ena od mojih fotografij v tem stanju bi odprla številne teme,«

je povedala bivša žena Seana Conneryja.

“Sean je še vedno spal, ko sem se izmuznila iz sobe. Najela sem avto in se odpeljala v Malago.

Vse, kar sem poznala in čutila, je bilo uničeno. Moje prepričanje, da je bil Sean moj zaščitnik, edina oseba, na katero sem se lahko obrnila, je bilo uničeno. Čeprav sem Seana še vedno močno ljubila, zame ni bil nikoli več enak ….

Ko sem tisto noč poklical Seana in mu povedala, kje sem, nisem jokala in nisem ničesar povedala o svojih občutkih. Bil sem poslovna in mu rekla, da se mu pridružim čez en teden, ko zaključim s snemanjem. Nihče od naju ni omenil niti besede o tem, kaj se je zgodilo prejšnji večer.

Dogodek iz hotelske sobe je bil za naju tabu tema.

Nikoli nisem govorila o tem, dokler nisem videl Seanovega intervjuja za Playboy iz leta 1965.

V tem intervjuju je Sean dejal: “Mislim, da ni nič narobe , če udariš žensko- čeprav ne priporočam, da to storite na enak način kot bi udarili moškega. Klofuta je upravičena, če so bile porabljene vse alternative in če je bila že večkrat opozorjena, “

se je v svoji avtobiografiji spomnila Diane Cilento.

“Ko sem prebrala ta intervju, sem bila besna, ker se je izkazalo, kot da sem se molče strinjala z nasiljem. In Connery je bil takrat vzor vsem moškim.”

Sean Connery je pozneje zanikal obtožbe v Playboyu.

Leta 1993 je ameriška revija objavila intervju, podoben tistemu v Playboyu:

“Obstajajo ženske, ki to potrebujejo. To je tisto, kar iščejo, skrajnost v prepirih. Želijo klofuto.”

Sean Connery in Diane sta se ločila leta 1973. Poleg nasilja je bil Sean zelo skop v zakonu. Diani ni dovolil snemanja filmov, ni ji dajal denarja za gospodinjstvo in jo pustil v dolgovih in revščini.

Diane je umrla zaradi raka leta 2011 v starosti 79 let. S Seanom Conneryjem je imela sina Jasona in hčer Gigi.

Diane je nekoč za medije povedala, da je Connery sinu rekel, da se ukvarja z igranjem, ker bi s priimkom Connery lahko nekaj naredil, vendar mu ne bo dal ničesar od svojega bogastva. Connery je očitke ostro zanikal in Dianoe označil za “noro žensko”.

Legenda o Seanu Conneryju kot čednem, karizmatičnem in resničnem moškem bo še naprej živela, obstaja pa še ena plat medalje, ki je ne gre zanemariti, piše Daily Mail.

Foto: Profimedia

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close