Seks dieta: kateri položaji pomagajo ‘kuriti’ največ kalorij?

18. marec 2019

Seks dieta: kateri položaji pomagajo ‘kuriti’ največ kalorij?

18. marec 2019

Namesto stradanja in odtegovanja dobrot – seks? Strokovnjaki trdijo, da je to več kot resnično in izvedljivo, a v pravih ‘položajih’. V mislih pa k sreči nimajo akrobatskih…

Zdaj bodo imele ženske še en razlog manj, da bi moškim odtegovale seks – ali same sebi, ko smo že pri tem. V kolikor imate partnerja in še zmore ter hoče, ga lahko izkoristite namesto obiska fitnesa oziroma telovadnice. Tudi moškim je namenjen ta članek in naj jim bo spodbuda k posteljnim dejavnostim.

Kot kažejo čisto resne raziskave, namreč ženska ali moški med seksom lahko porabita kar 350 kalorij v 30 minutah. Toliko bi sicer porabili v pol ure do 40 minutah na – tekaški stezi. Teči ali seksati, to je zdaj očitno vprašanje, odvisno od že omenjene razpoložljivosti nekoga za seks in tega, kaj vam je v večje zadovoljstvo.

Pa pustimo eksistencialna vprašanja pri miru, recimo, da vam je seks po volji in tudi vsakodnevno dostopen. V tem primeru boste vesele, da za uspešno kurjenje kalorij sploh ni treba biti gimnastičarka ali izvajati akrobacij. Tudi v klasičnem ‘misijonarcu’ ženska ‘pokuri’ 40 kalorij na minuto, moški (ki se v tem položaju seveda bolj napreza), pa še znatno več.

Položaj ‘zgoraj’ oziroma jahanje moškega pripomore k 49 izgubljenim kalorijam na minuto. Je sploh še kaj boljšega od jahanja (ki je tudi lenim moškim najbolj všeč, saj jim ni treba ‘delati’)? Ja, je in sicer: oralni seks!

Tudi prejemnik felacije (ali v primeru kunilingusa prejemnica) pri oralnem zadovoljevanju izgubi 37 kilokalorij na minuto. Tisti, ki oralni seks daje, pa porabi kar 150 kilokarij na minuto! Pa še skok k seksu v vodi: pri njem (domnevamo, da v stoje) moški izgubijo 54 kalorij na minuto.

https://www.instagram.com/p/BsN5n_5lkGZ/

Kaj pa seks dieta s poljubi? Da, obstaja! Za kurjenje kalorij torej ni treba nujno skočiti med rjuhe, dovolj je že nadvse temeljito in globoko poljubljanje, ki ga nekateri imenujejo kar ‘zalizovanje’ in pri tem natančno opišejo pojem ‘francoski’ poljub.

https://www.instagram.com/p/BtdE8KwhYbD/

Kako je to mogoče? Zato, ker pri poljubljanju uporabimo 38 mišic na obrazu. Že z enim nepretrganim ‘francoskim’ poljubljanjem izgubite 20 kalorij na minuto. Kolikor dlje traja poljubljanje (v primeru ‘francoza’ je povprečno trajanje kar 12 minut!), toliko opaznejši so učinki na muskulaturo obraza.

https://www.instagram.com/p/BrHy_o4HRw3/

Brezplačen facelifting je torej pred vami, drage dame! Zdaj je povsem jasno, zakaj sveže zaljubljene in dobro poseksane ženske ne le izdajalsko ‘žarijo’, ampak že po dveh mesecih rednega seksa tudi niso več zavaljene, obraze pa imajo tako napete, da jih prijateljice sprašujejo, če so bile na lepotnem posegu.

V kolikor ženska ni zagreta tekačica, ne izvaja fanatično obrazne joge in tudi ni v zadnjih tednih obiskala estetskega kirurga, je velika možnost, da je brez ‘tečnih gub’ in ‘michelinovih šlauhkov’ prav zato, ker telovadi v postelji. Domači ali tuji.

D. S.

Foto: Instagram, Popsugar, The Page magazine, British GQ, TimesLive

Style. Več novic

New Report

Close