Seks s sodelavcem? 8 razlogov za in proti.

06. april 2022

Seks s sodelavcem? 8 razlogov za in proti.

06. april 2022
Foto: Unsplash

Velika večina meni, da se ni pametno zapletati s sodelavcem, kaj pa vi menite o tem? Če niste prepričani, vam lahko pri tem pomagamo mi.

Tudi odrasli se lahko zaljubijo in zelo, zelo pogosto te majhne ljubezenske iskrice preskočijo v službi med kolegi. Kaj pa, če se to spremeni v nekaj več in začnete afero ali celo razmerje s kolegom? Ali se to lahko izide? Ali bi bilo treba poklicno in zasebno življenje jasno ločiti?

Portal ElitePartner je opravil reprezentativno raziskavo in ugotovil, da se mnogi raje držijo pravila “v službi se nikoli z nikomer ne zapletaj.”

V 94 odstotkih je ženskam še posebej težko ohraniti zvezo ali afero kot skrivnost in se bojijo, da bodo prepuščene na milost in nemilost ogovarjanju kolegov. Tu imamo še vedno dvojna merila za moške in ženske.

Za ženske se namreč zaradi lastnega poklicnega napredovanja pogosteje domneva, da bodo začele razmerje v službi. Navsezadnje vsi poznamo problematično izjavo: “Ali je zaradi tega spala s kom?”

1. Prepir v pisarni

Če ste v zvezi s sodelavcem, je vse super, ko so stvari v redu. Kaj pa, če bi se po prepiru radi umaknili? Devet od desetih moških je povedalo, da se po prepiru težko pretvarjajo, da to ne vpliva na delovno vzdušje. V primeru razhoda tako moški kot ženske čutijo, da bo prišlo do napetega ozračja v službi, 69 odstotkom žensk in 62 odstotkom moških pa se zdi celo nemogoče, da bi še naprej sodelovali. Na splošno 8 od 10 anketirancev zato meni, da je smiselno ločiti zasebno in poklicno življenje.

Predstavljamo vam še nekaj razlogov za in proti.

2. Vidite se vsak dan

ZA: Kaj je boljšega, kot vsak dan videti osebo, ki jo ljubite? Ko začnemo zvezo ali afero z nekom, si ničesar ne želimo bolj, kot z njim preživeti vsako sekundo. Če skupaj delate, to pomeni veliko skupaj preživetega časa.

PROTI: Ko preteče nekaj časa, pari pogosto ne čutijo več želje preživeti skupaj vsega svojega časa. V resnici, preveč skupnega časa lahko postane težava dobre ali slabe zveze.

Foto: Unsplash

3. Dobro se spoznata

ZA: Osnova vsakega dobrega odnosa je, da nekoga dobro spoznamo. Ko delamo skupaj, vidimo, kako se spopada s stresom, ali je hladne glave in kakšen človek je v dobrih in slabih dneh. To vam bo pomagalo, če boste kdaj želeli afero s kolegom premakniti korak dlje, na primer v trajno zvezo.

PROTI: Obstajajo strani nas samih, ki jih ohranjamo za delo, in tiste, ki jih ohranjamo za osebne odnose. Če spimo s kolegom iz službe, potem jih vidimo v najboljši in najslabši izdaji. Obstajajo stvari, za katere je o ljudeh, s katerimi spimo, najbolje, da jih ne vemo.

Na primer, opazovanje, kako namerno nekoga provocirajo za lastno promocijo, ni preveč privlačno. Včasih stvari, ki jih izvemo o nekom na delovnem mestu, spremenijo naše osebne občutke do njih.

4. Z večjim veseljem greste v službo

ZA: Če imate afero s kolegom, je iti v službo, da vidite njegov obraz, kot uresničitev sanj. Pomislite, kolikokrat greste ven na zmenke in se jih veselite; in zdaj lahko to počnete vsako jutro. Če gre vajin odnos v pravo smer, se veselite srečanja z osebo, s katero spite, in se veselite zabavnega dne, ki je pred vami.

PROTI: Za delo se ne zanimate več kaj dosti, razen da vidite to osebo. Če ste preveč preveti s svojim čustvi in razmišljanjem o tem, kdaj boste imeli naslednje ognjevito srečanje, vas lahko to zamoti od vašega pravega dela.

5. Skupaj lahko delata kot ekipa

ZA: Timsko delo je mogoče preseči le še s proslavljanjem uspeha z dobrim seksom. Ko ste  zares sinhronizirani z nekom, timsko delo naredi seks veliko bolj prijeten. Ko “rešite težavo v službi”, jo lahko proslavite še v spalnici.

PROTI: Skupaj delate do poznih noči in ne postorite ničesar, kar bi pomagalo vaši karieri. Ne morete ostati sami v isti sobi, ne da bi bili takoj drug na drugem.

Foto; Unsplash

6. Skrivanje je vznemirljivo

ZA: Nekaj ​​čudovitega je v tem, da se skrivate in upate, da vas ne bodo ujeli. Podobno kot, ko se s  fantom vrnete v svoj stari dom in naredite “enega v naglici”. Seks s kolegom je lahko za nekatere pravo vznemirjenje. Če so odnosi s sodelavci (in ne samo seks v pisarni) prepovedani s politiko pisarne, je seks veliko bolj razburljiv.

PROTI: Morda se boste morali pritihotapiti ali tvegati, da vas odpustijo. Če pa se skrivate po pisarniških prostorih, ne samo zaradi pisarniške politike, ampak zato, ker je eden ali sta oba v drugem razmerju ali celo poročena, potem res veliko postavljate na kocko. Seks zaradi vzburjenja je senzacionalen, vendar ni vreden, če vas ujamejo. Potem izgubite vse.

7. Drugim kolegom se lahko pohvalite, da ste ‘nekoga ujeli’

ZA: Sodelavci med seboj čenčajo, roko na srce. Če spite s seksi pripravnico, potem se boste s tem seveda pohvalili. Če ste seksali s tistim kolegom, o katerem vsi sanjajo, postanete alfa na svojem delovnem mestu.

PROTI: Če spiš s kolegom, pa ti je nekdo v pisarni rekel, da je zaljubljen vanj, potem bi lahko, če izve, nastala nevihta. Ne samo, da so kolegi lahko maščevalni, ampak vam lahko zagrenijo vsakdanje življenje. Ali je vredno večno živeti v pisarniški nočni mori zaradi seksa z najbolj čednim kolegom?

Foto: Unsplash

8. Morda ste spoznali sorodno dušo

ZA: Ne končajo se vse afere slabo. Včasih v službi srečaš osebo svojih sanj. Nekatere službe so minljive in če ste z nekom povezani, je morda pomembneje izkoristiti priložnost za iskanje ljubezni, kot pa skrbeti o posledicah v službi, za katero vam je morda vseeno. Ker gre povprečen človek v svojem življenju skozi številne službe in številne kariere, za sorodno dušo pa se redko dobi priložnost, se nikoli ne želite ozreti nazaj in misliti, da niste poskusili, ker je bilo to v nasprotju s pravili.

PROTI: Če ne uspe, je to nočna mora. In to je to. Če vam spodleti, ali se slabo konča, potem boste z njimi bodisi sodelovali naslednjih dvajset let ali pa morali poiskati novo službo. Je res vredno?

Prispevek je bil objavljen na miss7.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close