Sharon Stone razkrila, kako nizko plačo je prejela za Prvinski nagon

04. april 2023

Sharon Stone razkrila, kako nizko plačo je prejela za Prvinski nagon

04. april 2023
Foto: Profimedia

Prvinski nagon je na račun golote, nasilja, prizora posilstva ter upodobitve homoseksualnih razmerij prejel ogromno kritik, tokrat pa je kritika usmerjena v plače igralcev.

Sharon Stone, ki je leta 1992 zaigrala v kultnem in kontroverznem filmu Prvinski nagon, je nedavno razkrila, da je za svojo vlogo pisateljice ter glavne osumljenke umora Catherine Tramell dobila približno pol milijona dolarjev. Njen soigralec Michael Douglas je medtem prejel 14 milijonov dolarjev. 

Čeprav igralka priznava, da je bila res mlada in relativno neizkušena, on pa prejemnik dveh oskarjev, je imela tudi sama za sabo že sedemnajst filmov. Stone pravi, da ji njena plača ni omogočila varnosti, ki jo je potrebovala po ogromnem uspehu filma. 

Foto: Profimedia

“Michael si je lahko privoščil avto, voznika in varnostnika. Jaz sem se morala preseliti, ker so ljudje hodili po strehi in razbijali vrata. Zaradi nenadne slave si nisem mogla privoščiti stvari, ki sem jih potrebovala.” 

Sharon Stone

Poleg ogromne razlike v plači je igralka omenila tudi neprimerno vedenje s strani enega od producentov erotičnega trilerja, ki je igralko neprestano klical Karen, namesto Sharon. 

65-letnica je prav tako povedala, da je zaradi prizorov golote v filmu izgubila skrbništvo nad sinom. Ljudje so namreč začeli verjeti, da je igralka v zasebnem življenju takšna kot njena vloga v filmu ali pa so jo obtoževali, da snema pornografske filme. 

Foto: Profimedia

Zvezdnica je kljub težavam, ki jih je imela, obdržala oblačila in kostume s snemanja in pravi, da upa, da bodo njeni otroci oblačila po njeni smrti prodali. Stone je namreč pametno zahtevala oblačila s snemanja, ki jih skrbno hrani.

Na nepošteno razliko v plačah med moškimi in ženskami v Hollywoodu Stone sicer opozarja že dlje časa, pred meseci je prav tako izjavila, da kot igralka še nikoli ni bila enako plačana kot njeni soigralci.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close