Shujšala sem šele po 40. letu in zdaj imam zavidljive trebušne mišice!

25. junij 2019

Shujšala sem šele po 40. letu in zdaj imam zavidljive trebušne mišice!

25. junij 2019

Natalie Jill ima 47 let in njeno zdravje ter počutje sta na vrhuncu. Njena postava je popolna! Ženskam sporoča, da nikoli prepozno za telovadbo in kako lahko še same obrnemo čas nazaj

Ko je imela 30 let, se je Natalie Jill ločila od moža, spakirala stvari in z otrokom začela novo življenje. Tedaj je bila osamljena in imela je precej odvečne teže. Ker je po izobrazbi nutricionistka, je vedela, da mora nekaj spremeniti, da bi postala bolj zdrava, ne le postavna. Začela je uživati več naravno pridelanih živil in telovaditi, sprva le 15 minut dnevno.

“Počutila sem se staro, duševno zlomljeno, predebelo in bila sem depresivna. Vrat sem imela debel, obraz zabuhel, stegna so se mi drgnila med hojo. Ves čas sem bila zoprna in sovražno razpoložena,”

iskreno izpove Natalie, ki je danes videti boljše, kot marsikatera 20-letnica.

https://www.instagram.com/p/BxBVVzmj3rM/?utm_source=ig_embed

Ko je začela telovaditi, se je njeno telo začelo hitro spreminjati, izgubila je odvečno težo. Ko je opazila te spremembe, je pustila službo, ki je ni izpolnjevala in se posvetila treningom. Sčasoma je svoje telo izklesala do popolnosti. Pri 39-ih je postala fitnes model in se pojavila na več naslovnicah revij, posvečenih zdravemu slogu življenja in telovadbi.

https://www.instagram.com/p/BvudqeFDUZH/?utm_source=ig_embed

Natalie Jill ima sedaj 47 let in njeno zdravje ter počutje sta na vrhuncu. Njena postava je popolna! Ženskam sporoča, da nikoli prepozno za telovadbo in kako lahko vedno obrnemo čas nazaj. Ne glede na to, ali imate 45, 55 ali 65 let, se lahko počutite fantastično, če poskrbite za svoje zdravje.

Ko ženska vstopi v menopavzo, se začne nalagati maščoba na telesu predvsem v predelu trebuha in stegen. Presnova se upočasni, počutimo se utrujene, iztrošene, postarane. A vse to se lahko spremeni. Natalie priporoča, da nehajmo razmišljati o hrani kot o viru užitka in naj ne živimo zato, da bi jedli, pač pa jejmo, da bi živeli.

https://www.instagram.com/p/BvmDxAvD-4J/?utm_source=ig_embed

Pravilna prehrana proces staranja obrne nazaj, ne le ustavi. Natalie svetuje, da se 10 dni držite naslednjega in boste občutile razliko:

# Nehajte iskati uteho v hrani

# Uživajte beljakovine

# Zdrave maščobe telo nujno potrebuje

# Gomoljasta zelenjava naj bo vedno na jedilniku

# Zelenjava in sadje naj imata prednost

# Odrecite se sladkorju

# Pijte več vode

# Telovadite vsaj 10 minut dnevno

Telovadba v menopavzi zmanjša tveganje za razvoj demence, izboljša spanec, zmanjša utrujenost in tesnobnost. Izboljša tudi samopodobo ter poveča samozavest. Čim več hodite, manj uporabljajte prevozna sredstva, delajte trebušnjake, počepe in ‘deskajte’ (to je vaja, ki se imenuje ‘planking’), svetuje Natalie Jill. Tudi 10 minut na dan bo pripeljalo do opaznih rezultatov!

D. S.

Foto: Woman Fitness, Instagram, Retreat Guru, Dr Kotb

Style. Več novic

New Report

Close