Sicilija je zahvaljujoč popularni seriji postala top destinacija za 2023

06. januar 2023

Sicilija je zahvaljujoč popularni seriji postala top destinacija za 2023

06. januar 2023
Hotel San Domenico Palace v Taormini, kjer so snemali drugo sezono serije Beli lotos. (Foto: Profimedia)

Največji mediteranski otok je od nekdaj veljal za destinacijo, ki jo je treba dati na seznam želja, a po izjemno uspešni seriji Beli lotos je priljubljenost Sicilije še narasla.

Zahvaljujoč drugi sezoni uspešnice Beli lotos je Sicilija pristala na seznamu “destinacij, ki jih je potrebno obiskati” tudi tistih, ki prej o njej morda sploh niso razmišljali.

Sicilija ima “popoln paket”, saj ponuja raznoliko notranjost, kjer lahko v senci oljk uživate v kulturi, kulinariki in sproščenem vzdušju mest, ter obalo, kjer lahko brezskrbno poležavate ob turkiznem morju.

Da gre za resnično pravljičen otok, so odlično prikazalo v izjemno uspešni seriji Beli lotos, zato niti ne preseneča, da je priljubljenost Sicilije še dodatno poskočila.

Foto: Profimedia

“Hotel je živahen, romantičen in seksi”

Osrednje dogajanje druge sezone serije je bilo osredotočeno na hotel s petimi zvezdicami San Domenico Palace v Taormini, ki ponuja edinstven razgled na obalo in vulkan Etna. A resnični hotel, ki je nekoč služil kot samostan, je malce drugačen, kot je bilo prikazano v seriji.

Direktor Lorenzo Maraviglia je za CNN pojasnil, da hotel ne leži ob plaži, čeprav so gledalci ob glednju serije morda dobili drugačen vtis. San Domenico Palace namreč leži na 400 metrov visokem klifu, zato so prizore s plaže posneli na javni plaži v slikoviti ribiški vasici Cefalú med Taormino in Palermom.

Foto: Profimedia

Maraviglia je ob tem še šaljivo dodal, da gostje morda ne bodo deležni enakih storitev kot igralci v Belem lotosu (te med drugim zabavata dve prostitutki), kar pa ne pomeni, da raven ostalih storitev ne ostaja enaka.

Beatrice Granno in Simona Tabasco v seriji igrata prostitutki, ki zabavata goste. (Foto: Profimedia)

“Resnično vzdušje letovišča je zelo podobno tistemu, kar vidite in občutite v seriji. Hotel je živahen, romantičen in seksi.”

V preteklosti je gostil številne hollywoodske zvezde, kot je denimo Audrey Hepburn, lani pa sta v njem bivali tudi Madonna in Sharon Stone.

Pozdravljajo nove turiste, a se bojijo navala

Domačini zdaj upajo, da bo Beli lotos v Taormino pritegnil nove turiste, vendar se hkrati bojijo prevelikega navala.

Sicilija je bila med filmofili že prej priljubljena zaradi Botra. (Foto: Profimedia)

Sicilija je namreč že zdaj med Američani priljubljena zaradi legendarnih filmov Boter, zato jih občasno skrbi, da se bo otok “spremenil v Disneyland za bogataše”, to pa ni “prava, avtentična duša Sicilij,” pravijo.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close