”Skrbi me, da mož hodi drugam.”

10. november 2021

”Skrbi me, da mož hodi drugam.”

10. november 2021
Avtor: Profimedia

Po 17-ih letih zakona pogosto s partnerjem zapademo v rutino in stvari postanejo dolgočasne. A kaj pomeni, če se nenadoma začne drugače obnašati?

Povsem običajno je, da se stvari po več letih v odnosu umirijo, tudi aktivnost v postelji se lahko zmanjša. Hormoni se umirijo, mi pa se svojega partnerja navadimo, zato preprosto ne vlagamo več toliko truda, kot smo ga včasih.

Na forum Starševski čvek se je obrnila zaskrbljena žena, da ne ve, če njen mož vara ali je po nepotrebnem sumičava. ” Mož veliko dela ima privat, domov hodi pozno zvečer. Velikokrat gre po službi še na eno pivo. Me pa skrbi, da hodi še kam drugam. Ko je doma veliko visi na telefonu, skoz nekaj tipka, telefon nosi s sebo povsod, na wc, tudi ko gre pod tuš. Opažam, da ko se mu približujem, pa telefon po hitrem postopku preklopi ekran, da počrni in odloži telefon. Enkrat mu ni uspelo, ekran ni potemnil in sem na hitro videla klepet z neko bejbo. Vprašala sem ga s kom si piše. Bil je ves rdeč v glavo in nervozen. Rekel je da ga ena sprašuje nekaj za biznis. Sem rekla, če mi pokaže. Pa je rekel ah sem že zbrisal,’‘ je opisala njuno situacijo. Dodaja, da se je mož po novem začel ponovno parfumirati in da se brije.

Včasih partner želi le vzbuditi nazaj tisto iskrico, včasih pa je razlog za premembo tudi druga oseba. Kdaj je čas za preplah?

Poslušajte svoj šesti čut

Robert Weiss, psihoterapevt in strokovnjak za težave z intimnostjo, je za Psychology Today dejal, da če ima posameznik občutek, da ga partner vara, imajo običajno prav. ”Običajno, če si postavite vprašanje ‘Kako vem, da me partner vara?’, najbrž že sumite nezvestobo. Če vam šesti čut pravi, da vas partner vara, imate po vsej verjetnosti prav.”

Bodite pozorni na partnerjevo obnašanje in spremembe v njegovem izgledu. ”Če se vaš partner iznenada ukvarja s športom in se prehranjuje bolj zdravo, obstaja možnost, da se trudi bit privlačen za nekoga drugega,” opozarja strokovnjak. Če je vaš partner prej večino časa preživel v trenirki, sedaj pa se oblači lepo, nosi parfum in ima novo pričesko, obstaja možnost, da je v njegovem življenju nekdo drug.

Ena izmed večjih rdečih zastav je tudi skrivnostnost in neprestana uporaba telefona. ”Če je vaš partner na novo nastavil geslo na telefonu ali računalniku, je to zelo slab znak. Če ga nosi seboj na stranišče in pod tuš, ni dober znak. Kaj točno skriva pred vami?”

Drugačen odnos

Če ima partner tudi drugačen odnos do vas, je to razlog za skrb.  Ne le občutno zmanjšana ali zvečana aktivnost v postelji, s katero partner prikriva svojo aktivnost z nekom drugim, eden izmed znakov je tudi partnerjeva nesramnost do vas.

”Ljudje, ki varajo svoje obnašanje pogosto racionalizirajo na tak način, da krivdo prevalijo na vas. Ali se prepričujejo, da ne zgledate več isto, da niste dovolj avanturistični ali pa da jih ne cenite dovolj,” razlaga strokovnjak. Te njihove obsodbe pa se pogosto začnejo tudi kazati na ven in se začnejo do vas obnašati obsojajoče in nesramno. Če imate kar naenkrat občutek, da nič kar storite ni v redu, je možnost, da vaš parter svoje obnašanje tako racionalizira.

Avtor: Profimedia

Prav tako pa se v službi kar naenkrat spremeni partnerjev urnik. Če vaš partner prej nikoli ni imel nadur in se je vračal domov ob normalni uri, sedaj pa vsak dan dela do poznih ur, vam najbrž laže. Izgovori kot so prometni zastoji, težave z avtom, več časa v službi so vsi lahko znak nezvestobe. Pogosto pa se začne dogajati tudi to, da pozabljajo stvari za katere ste bili dogovorjeni ( da pobere otroke v vrtcu, rojstni dan, obletnica..).

Njegovi prijatelji

”Pri varanju pogosto izveste vi zadnji, da vas partner vara, medtem ko vsi njegovi prijatelji že vedo,” razlaga Dr. Weiss. Če imate občutek, da je njegovim prijateljem neudobno v vaši prisotnosti in se obnašajo drugače do vas, po vsej verjetnosti vedo nekaj več od vas. Če so do vas nenavadno prijazni in se izogibajo pogovorom o vašem razmerju, je to zagotovo velik znak, da vedo za nezvestost.

Vaš partner bo sprva vse zanikal, saj zadnja stvar, ki si jo želijo, je o tem govoriti z vami. Ko boste načeli to temo, bodo zagotovo odklonilni in se bodo temi izogibali. ”Vaš partner bo storil vse v njegovi moči, da zapelje pogovor v drugo smer ali pa bodo krivdo prevalili na vas, ker sploh razmišljate o tem,’‘ pojasnjuje Robert. Če poskusite partnerja soočiti z njegovim obnašanjem in poskuša to obrniti na vas, da če bi mu zaupali, bi bil vaš odnos boljši, ne dovolite, da vas to vrže iz tira. Krivda ni vaša. Prisluhnite svojim občutkom in ne odstopite od tega, zaradi krive, ki jo vali na vas.

”Vsekakor pa lahko vaš partner vse to počne, pa vaš se vseeno ne vara,” opozarja strokovnjak. To so le najpogostejši opozorilni znaki. A tudi če vas ne vara, a se njegovo obnašanje ujema z napisanim, je vsekakor čas, da se pogovorite.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close