Skrivnost naravno polnih in mehkih ustnic

23. februar 2023

Skrivnost naravno polnih in mehkih ustnic

23. februar 2023

Polne, mehke in lepe ustnice so ena izmed želja zaradi katerih mnoge ženske in celo izredno mlade punce posegajo po plastičnih operacijah, polnilih ali laserskim povečanjem ustnic. Razkrivamo, kako lahko dosežete lep videz vaših naravnih ustnic.

Še posebej v zimskih dneh zaradi nizkih temperatur in suhega zraka tanka koža na ustnicah velikokrat poči in zakrvavi. Zaradi izsušenosti lahko pride do luščenja ali pogosto tudi pekočega občutka na robu ali v okolici ustnic. Ne zgolj, da so razpokane ustnice nekaj izjemno neprijetnega, še posebej če jih spremlja pekoč občutek, prav tako so pomemben faktor, zakaj se tvoja šminka ne maže tako dobro kot v oglasih, zaradi katerih ste jo kupili.

Za začetek morate s svojimi ustnicami ravnati nežno, brez grobih negovalnih izdelkov, močnega drgnjenja med odstranjevanjem čistil ter jim redno privoščiti razvajanje. Da, prav ste prebrali, tudi ustnice potrebujejo nego.

Foto: Pexels

Sočne in mehke ustnice dosežete z redno uporabo pilinga za ustnice, s katerim odstranite odmrlo kožo ter jih zgladite. Izberite piling brez grobih delcev in takšne, ki vsebuje čim več naravnih sestavin in glikolno kislino.

Mi smo izbrali Baume de Rose Lip Scrub znamke By Terry (27,55 evra), ki vsebuje vrtnico v obliki masla, voska, olja in ekstrakta.

Foto: By Terry

Redno enkrat tedensko ali enkrat na štirinajst dni uporabite masko za ustnice. Nam je všeč maska v lističih z gel teksturo za enkratno uporabo znamke Kocostar Cherry Blossom Lip Mask (3,99 evra), ki si jo položite na očiščene ustnice in pustite delovati približno 10-15 minut.

Ustnice so po uporabi resnično mehke in gladke, linije na robu ustnic pa so takoj po uporabi precej manj opazne.

Foto: Kocostar

Za globinsko vlaženje in resnično razpokane ustnice uporabite še intenzivni nočni regenerativni balzam. Zvečer pred spanjem ga v malce večji količini nanesite na ustnice. Zjutraj ustnice očistite in nadaljujte z običajno nego.

V uredništvu prisegamo na Burt`s Bees Lip Treatment (9,49 evra) s ceramidi, ki pomagajo zmanjšati pojavnost drobnih gubic, ustnice intenzivno nahranijo in navlažijo. Nič ne bo narobe, če boste balzam uporabili tudi kdaj čez dan ali zjutraj, ko je zunaj izredno hladno.

Foto: Burt`s Bees

Vedno imejte pri roki vazelin ali kakšen drug balzam za ustnice. L`Occitanova prodajna uspešnica je Stick Levres Ultra Riche (8,60 evra), ki vsebuje hranilno karitejevo in rucinusovo olje za zaščito pred dehidracijo, vosek kandelile za ohranjanje vlage in čebelji vosek za mehčanje.

Nežen balzam v stiku ne pušča madežev in ga izjemno radi uporabljajo tudi moški. V kolikor uporabljate balzame v stiku, si jih ne delite z drugimi, saj se lahko na ta način prenašajo bakterije, ki lahko vaše stanje kože poslabšajo ali pa celo povzročijo nove okužbe.

Foto: L`Occitane

Negovalno rutino za mehke ustnice ste že spoznali, sedaj pa je čas še za izdelek, s pomočjo katerega bodo vaše ustnice polnejše.

Raje kot po umetnih polnilih posezite po razkošnem serumu za volumen La Mer The Lip Volumizer (78,99 evra) za vidno bolj polne, gladke in napete ustnice. Vsebuje antioksidante, shea maslo, ekstrakt alg, različna olja, ki poskrbijo za v hipu bolj mehek in poln videz ustnic, z uporabo pa so drobne linije ob robu ustnic bolj zapolnjene in manj opazne.

Foto: La Mer

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close