Skrivnost za popolno polt, ki jo morate preizkusiti!

16. april 2019

Skrivnost za popolno polt, ki jo morate preizkusiti!

16. april 2019

Najbrž se strinjate, da je čista in porcelanasta koža eden največjih atributov ženske lepote. Kako vam pri doseganju te lahko pomaga jabolčni kis namesto pilinga in tonika?

Ni dolgo tega, kar smo zapisali, katera skrivnost je skupna najbolj znanim lepoticam, sedaj pa vam lahko razkrijemo še, kako jo uporabiti. Čeprav je na trgu še in še inovacij, je včasih vseeno najboljša sestavina tista, ki prihaja iz narave.

Jabolčni kis je najbrž tudi del vašega gospodinjstva in je odlično sredstvo za nego kože obraza. Idealen je za vse, ki imajo težave z izsušeno kožo, razširjenimi porami, v katerih se nabirajo nečistoče ali z aknami in rdečico.

Ima namreč pH vrednost, ki je zelo podobna tisti, kakršno ima človeška koža, prav naravne kisline pa poskrbijo za lepšo polt. Deluje kot tonik za čiščenje obraza, slednji pa je izdelek, ki je vedno must-have v naši lepotni torbici. Jabolčni kis je torej neke vrrste naravni tonik, ki kožo temeljito očisti in jo naredi mehko ter bleščečo.

Kako ga uporabljate? Nekaj kapljic kisa nanesite na vatno blazinico in z njo nežno potapkajte obraz. Če imate težave s kožo, na problematični del nanesite malo več jabolčnega kisa in pustite, da ga koža dobro vpije.

Lahko ga vključite v lepotno rutino tudi namesto pilinga. Piling je nadvse pomemben korak v negi kože, kot že veste. Zmešajte med in jabolčni kis. Da dobite malo bolj grobo teksturo, pa dodajte še rjavi ali trsni sladkor.

Idealno bi bilo sicer uporabiti kar med, v katerem naravni sladkorji kristalizirajo. To zmes nanesite na kožo kot vsak drug piling in ga uporabite enkrat na dva tedna. Če boste ta ritual redno izvajali, boste zagotovo opazile izboljšanje videza polti.

Lahko uporabite tudi mešanico medu, jabolčnega kisa in kamiličnega čaja. Pred spanjem nanesite to zmes na obraz in ga temeljito očistite. Vsekakor rezultat ne bo viden že kar naslednje jutro, a sčasoma bo razlika precej bolj opazna, zato se vam na poti do čistejše polti zagotovo splača vztrajati.

D. S.

Foto: Instagram, Homeremedyhacks, Taste of Home, Martha Stewart

Style. Več novic

New Report

Close