“Ob pogledu na nosečnice mi je slabo”

01. april 2022

“Ob pogledu na nosečnice mi je slabo”

01. april 2022
Foto: Pexels

Nosečniška fotografiranja so na družbenih omrežjih vedno bolj priljubljena. A nad njimi niso navdušeni vsi.

Zagotovo ste v zadnjih časih že naleteli na profesionalne fotografije nosečnic. Nosečniška fotografiranja zagotovo pridobivajo na priljubljenosti, a nekaterim uporabnikom Starševskega čveka, ta niso ravno pri srcu.

“Sita sem fotografij vseh napol golih nosečnic, odetih v neke prosojne rjuhe, ki jih objavljajo ženske zadnje čase. Samo odprem Facebook, že se mi prikažejo iz raznih skupin ali reklamnih profilov fotografov. Tudi sama sem bila noseča in rodila, da ne bo pomote, ampak mi na kraj pameti ni padlo, da bi to objavljala v javnosti in se blamirala,” je zapisala avtorica teme.

“Gre za samovšečnost”

Mnogi so se z uporabnico strinjali, da so slike neokusne, ter da so nosečnice polne same sebe. “Mislim, kako moraš biti nor ali zadet ter naduvan samega sebe, da se greš slikat s svojim bojlerjem, dvema podbradkoma in ovalno ritjo. Dajte ljudje, še posebej babe no, zakaj si delate sramoto pred celim svetom,” je fotografije nosečnic napadel eden izmed uporabnikov.

Foto: Unsplash

Nekateri so se sicer uprli rekoč, da če jih takšne vsebine motijo, naj se jim izognejo ter da je obdobje nosečnosti nekaj lepega, kar si mnoge ženske želijo zapomniti in imeti na to spomin.

“Nosečnice so lahko tudi zelo lepe, samo to je stvar intime, ne razkazovanja.  Je pa potrebno vedeti, da je to za ljudi, ki so javne osebe le del promocije in nekako drugače ne gre,” pa je še pripomnila ena od uporabnic.

Prispevajo tudi družabna omrežja

Fotografinja in lastnica fotografskega studia Ines Images, Ines Krivec, razlog za popularnost vidi tudi v družbenih omrežjih. “Družbena omrežja imajo pri tem veliko vlogo. Mnoge ženske sedaj želijo objaviti kakšno sliko in deliti z drugimi, da so v veselem pričakovanju,” nam je razložila.

Prav tako pa fotografiranje, nosečniško ali običajno, pomaga ženskam, da se počutijo ženstveno in opolnomočeno. “Pomaga jim, da se zavejo svoje moči in lepote,” dodaja Ines. Golota, ki mnoge uporabnike moti, pa ni vedno nujna. “Svojim strankam se vedno prilagodim. Mnoge si ne želijo pokazati trebuščka, ali pa želijo skriti strije. Obstajajo tudi ženske, ki preprosto ne marajo pogleda na svoj trebušček, a si vseeno želijo spomina na nosečnost.”

Foto: Unsplash

Mnoge to potrebujejo

Ženske, ki se odločijo za fotografiranje, tega vsekakor nikoli ne obžalujejo. “Na koncu so vedno zelo zadovoljne in vesele, da so se dovolile prepričati.”

Pri nosečniškem fotografiranju gre pravzaprav za bodočo mamico in njeno počutje v njenem telesu ter ne za ostale in njihova mnenja. “Zagotovo to potrebujejo zase, da se bolje počutijo v svojem telesu. Da se počutijo bolj ženstvene in samozavestne. Ne gre za družino in vse ostale, ki bodo to videli, ampak za njo samo. Jaz bi rekla, da mnoge to potrebujejo,” zaključi Ines.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close