Slavna gurujka organizacije je obupala nad pospravljanjem

30. januar 2023

Slavna gurujka organizacije je obupala nad pospravljanjem

30. januar 2023
Foto: Instagram @mariekondo

Marie Kondo je priznala, da je “nekako obupala” nad pospravljanjem, zdaj, ko ima tri otroke.

Japonska gurujka organizacije Marie Kondo, ki je zaslovela s knjigami o urejanju doma, je v intervjuju za The Washington Post priznala, da se zadnja leta, odkar ima otroke, ne drži svojih smernic pri pospravljanju.

View this post on Instagram

A post shared by Marie Kondo (@mariekondo)

“Moj dom je neurejen, toda način, kako trenutno preživljam svoj čas, je zame na tej stopnji življenja pravi način,” je povedala. V nadaljevanju je razložila, da se je doslej “po najboljših močeh trudila”, da je bil njen dom ves čas urejen, vendar se je to po prihodu tretjega otroka aprila 2021 spremenilo. Ko so postali petčlanska družina, je bil namreč čas, da za nekaj časa odloži organizacijo in pospravljanje ter sprejme nered.

“Temu sem se nekako odpovedala v zame dobrem smislu. Zdaj se zavedam, da mi je pomembno to, da uživam v preživljanju časa s svojimi otroki doma.”

Marie Kondo je zaslovela s posebnim konceptom pospravljanja, ki uči, da bi se morali v domu obkrožiti samo s stvarmi, ki vam vzbujajo veselje oziroma prižgejo iskrico. To metodo je poimenovala KonMari, kar je skovanka njenega imena.

Odtlej je napisala že več knjig, njena prva, Umetnost pospravljanja, je izšla leta 2011 in je bila od takrat prodana v več kot šestih milijonih izvodov po vsem svetu.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close