Slavna ni le birkin bag: Zgodbe ikoničnih dizajnerskih torbic

07. avgust 2020

Slavna ni le birkin bag: Zgodbe ikoničnih dizajnerskih torbic

07. avgust 2020

Izvor svetovno znane »birkin bag«, ki jo je za igralko Jane Birkin oblikoval direktor Hermesa Jean-Louis Dumas leta 1983, poznamo vse. Predstavljamo vam izvorne zgodbe še petih priljubljenih dizajnerskih torbic.

Torbica »Kelly« – Hermes

Modna hiša Hermes je tudi monaški kneginji in bivši igralki Grace Kelly podarila torbico, ki jo je tako rada nosila, da jo Hermes danes prodaja kot »kelly bag«. V priljubljenosti med Hermesovimi izdelki jo presega le »birkin bag«, ki krasi roke mnogih zvezdnic.

Torbica »Jackie« – Gucci

Tudi italijanska modna hiša Gucci je eno izmed svojih torbic poimenovala po slavni ženski, in sicer nekdanji prvi dami ZDA Jackie Kennedy. Kennedyjeva je torbico tudi izredno rada nosila.

Torbica »16« – Celine

Ko je oblikovalec Hedi Slimane leta 2018 zamenjal Phoebe Philo kot kreativni direktor modne hiše Celine, je modni svet težko čakal na njegov prvi izdelek. Odločil se je za torbico »16«, ki jo je prva nosila pevka Lady Gaga. Sicer je bila torbica deležna veliko kritik, a so jo s časoma modni poznavalci vzljubili.

Torbica »baquette« – Fendi

Če ste kdaj gledali priljubljeno nadaljevanko Seks v mestu se prav gotovo spomnite Fendijeve torbice “baqutte”, ki jo je glavna junakinja Carrie Bradshaw mnogokrat izbrala kot svoj modni dodatek. Torbica je bila lansirana že eno leto pred premiero prve epizode Seks v mestu, a jo je šele leta 1998 popularizirala ta kultna nadaljevanka.

Torbica »Lady Dior« – Dior

Da, tudi pokojni princesi Diani je bila posvečena torbica, in sicer torbica »Lady Dior«. Dior je torbico lansiral leta 1994 brez imena. Leto kasneje pa je francoski predsedniški par omenjeni modni dodatek podaril britanski princesi. Diana je torbico takoj vzljubila in jo nosila ob številnih priložnostih. Dior je nato torbico kar poimenoval po princesi src – »Lady Dior«.

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close